Hollanda'da hükümet düştü! Başbakan Rutte siyaseti bırakıyor

Hollanda'da hükümet düştü! Başbakan Rutte siyaseti bırakıyor

Hollanda'nın en uzun süre başbakanlık yapan ismi Mark Rutte, hükümetinin istifası sonrası yapılacak seçimlerin ardından siyaseti bırakacağını açıkladı.

Göç politikası konusundaki anlaşmazlık sonucu koalisyon hükümetinin istifa ettiği Hollanda'da, beşinci kez başbakan adayı olup olmayacağı merak edilen Mark Rutte, konuya ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Rutte, beşinci kez başbakan adayı olmayacağını ve kasım ayındaki seçimlerden sonra siyaseti bırakacağını açıkladı.

"SİYASETİ BIRAKACAĞIM"

Reuters'ın haberine göre, 7 Temmuz Cuma günü, bugüne kadar yönettiği dördüncü kabinenin istifasını sunan Rutte, parlamentoda yaptığı konuşmada, "Son günlerde beni neyin teşvik ettiğiyle ilgili çok fazla spekülasyon var. Bunun tek cevabı, Hollanda" dedi.

Parlamentoda hükümetin düşmesi ile ilgili yapılacak görüşme öncesi konuşan Rutte, "Dün sabah, bir daha partim VVD'nin lideri olmama kararı verdim. Seçimlerden sonra yeni kabine oluşturulduğunda siyaseti bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Ekim 2010'dan bu yana Hollanda Başbakanı olan Mark Rutte'nin bu kararıyla birlikte, Hollanda'nın en uzun süre görevde kalan başbakanının görev süresi de sona ermiş olacak. Öte yandan, kasımda yapılacak parlamento seçimlerinin ardından yeni hükümet kurulana kadar Rutte geçici hükümete liderlik etmeye devam edecek.