Huaweı:ABD'nin kararına karşıyız

Huaweı:ABD'nin kararına karşıyız

ABD’nin hedefinde olan Çinli teknoloji şirketi Huawei, “Bu dönemde, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz için sözleşme yükümlülüklerimizi yerine getirdik ve her şeye rağmen hayatta kalmaya ve ilerlemeye devam ettik” açıklamasını yaptı.

Huawei Analyst Summit, bu yıl 17’nci kez Çin’in Şenzen kentinde gerçekleştirildi. İlk kez online katılım altyapısı ile düzenlenen etkinliğe; telekomünikasyon ve finans sektörleri de dahil olmak üzere birçok alandan, 2 binden fazla analist ve medya temsilcisi katıldı. Katılımcılar etkinlikte, bu zor dönemde sektörlerin birlikte çalışmasının önemine değinerek akıllı dünyanın gelişimini hızlandırmanın yöntemlerini ele aldı.

Huawei Dönüşümlü CEO’su Guo Ping, “Geçtiğimiz yıl, birçok teknoloji bizim için erişilmez hale geldi. Buna rağmen, Huawei hayatta kalmak için mücadele etti ve ilerlemesini sürdürüyor. Huawei uzun zamandır bilgi ve iletişim teknolojileri endüstrisine aktif olarak katkıda bulunuyor. Şirket, kurulduğu günden bu yana dünyayı daha ileriye taşımak için dijitalleşmeyi daha fazla insana, daha fazla eve ve kuruma yaymak için kararlılıkla çalışıyor” dedi. Şirketin, 30 yılı aşkın bir süredir 170'ten fazla ülke ve bölgede bin 500'den fazla iletişim ağının kurulumunu gerçekleştirdiğini ve dünya çapında 3 milyardan fazla kişiye hizmet sağladığını anlatan CEO Guo Ping, “Bunun yanı sıra, 600 milyon tüketiciye akıllı cihazlarını sundu. ABD'nin Huawei'ye karşı gerçekleştirdiği eylemler, sadece Huawei'ye değil, aynı zamanda Huawei'nin ürün ve hizmetlerini kullanan kişi ve kurumların deneyimlerine de zarar vermektedir” diye konuştu.

ABD’NİN SON KARARINA KATEGORİK OLARAK KARŞI ÇIKIYORUZ

Zirvede, ABD Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yarı iletken ürünleriyle ilgili kısıtlama kararına yönelik bir açıklama da yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ABD hükümeti Huawei'yi 16 Mayıs 2019'da hiçbir gerekçe olmaksızın Varlık Listesi’ne eklemiştir. Bu kararla bir dizi kilit endüstriyel ve teknolojik unsurun tarafımızca kullanımı kısıtlanmıştır. Buna rağmen ABD'nin duyurduğu kurallar ve düzenlemelere uymaya kararlıyız. Bu dönemde, müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz için sözleşme yükümlülüklerimizi yerine getirdik ve her şeye rağmen hayatta kalmaya ve ilerlemeye devam ettik."