İklim aktivisti Greta'ya Kanada'da inanılmaz tepki

İklim aktivisti Greta'ya Kanada'da inanılmaz tepki

Kanada’da iklim eylemine katılan Greta Thunberg'in duvar resminin üzerine 'Yalanı bırak, burası petrol ülkesi’ sloganı yazıldı.

İlk kez Birleşmiş Milletler İklim Koferansında yaptığı konuşma ile hafızalara kazınan aktivist Greta Thunberg için Kanada’da yapılan duvar resmi (mural) tahrip edildi. Greta’nın yüzüne ‘Yalanı bırak, burası petrol ülkesi’ sloganı yazıldı.
Greta Thunberg’e, geçen cuma Kanada’nın Alberta eyaletinin başkenti Edmonton’da iklim eylemine katıldı. Eylemde Greta’nın konuşma yaptığı sırada yerel bir sanatçı olan AJA Louden ise şehrin diğer ucundaki bir duvara onun graffitisini yaptı.
CBS’in bir-iki gün sonra duvar resmini çektiği bir sırada, adı James Bagnell olarak açıklanan bir kişi, tam da Greta’nın yüzüne denk gelen kısmın üzerini çizerek, “Yalanı bırak, Burası bir petrol ülkesi” ifadelerini yazdı.
CBS mikrofonlarına konuşmayı da ihmal etmeyen Bagnell, “Burası Alberta. Burası bir petrol ülkesi. Babam petrol sektöründe çalışıyor. Buraya gelip bize işlerimizi nasıl yürüteceğimizi, ailelerimize nasıl bakacağımızı, sofraya nasıl yemek koyacağımızı söyleyen yabancılara ihtiyacımız yok” dedi. 
Bagnell, “Bence, hayatlarımızı ve insanlarımızı nasıl değiştireceğimizi söylemeleri kesinlikle anlayışsızlık. (Greta) ülkesine geri dönmeli ve orayı daha iyi bir yer haline getirmeli” diye devam etti.

Bagnell Greta’nın ‘kendisine söyleneni yaptığını’ iddia etti.
Öte yandan Greta için Fransızca küfür içeren sözcükler de kullanıldı. 
Duvar resminin çizeri AJA Louden, Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde "Bu ne cesaret" sözü ile akıllarda kazınan konuşmasından ilham alarak Greta'yı betimlemişti. Resimde ‘Teşekkürler Greta’ ifadeleri bulunuyordu.