İmralı Notları’na polis baskını

İmralı Notları’na polis baskını

Almanya'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Polis ve maliye, terör örgütü PKK’nın yayın organlarını basan, yayan ve pazarlayan iki şirketi bastı.

PKK lideri Öcalan'ın “İmralı Notları- Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşa” kitabını da basıp dağıtan Neuss Kenti'ndeki Mezopotamya Yayıncılık ve Dağıtım isimli şirketle birlikte, MIR Multimedya adlı şirkette aramalar yapıldı.

Bu şirketlerin yöneticilerinin de bürolarıyla evleri arandı. Yetkililer, polis ve mali suçları araştırma ekiplerinin baskınlarında, Almanya'da yasaklı olan PKK terör örgüyle bağlantılarını gösteren önemli deliller bulunduğunu duyurdu.

TALİMATLAR GÖNDERİYORDU

Bilindiği gibi, 2015 yılı Kasım ayında basılan ve tüm Almanya'da satışa sunulan “İmralı Notları“ isimli kitapta, Öcalan ile İmralı'da yürütülen görüşmelerin notları yer alıyordu. Burada Öcalan, örgüte çeşitli talimatlar gönderiyordu ve çözüm süreciyle birlikte, kendisi açısından özgürleşmenin yolunun açılacağına inandığını belirtiyordu.

BAKAN: DEMOKRASİ DÜŞMANLARI

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, hukuk devletinin, düşmanlarıyla bu şekilde mücadele ettiğini belirtti. De Maiziere, “Bu aramalar, daha önce alınan yasak kararlarına dayanıyor. Hukuk devletimiz, tüm aşırı uçlar karşısında bir savunma demokrasisidir. Anayasamız ülkede terör örgütleri lehine faaliyet gösterilmesine izin vermiyor” diye konuştu.