İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson istifa etti

İngiltere Başbakanı Johnson, partisinin liderliğinden istifa ettiğini, başbakanlık görevine ise yeni lider seçilene kadar devam edeceğini açıkladı.

Uzun süredir istifa baskısı altında olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, iki bakan dahil 50'ye yakın hükümet görevlisinin görevden ayrılması sonucu İngiliz medyası, Johnson'ın istifa edeceğini duyurdu.

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'a yönelik istifa baskısı hızla artarken hükümetteki görevinden ayrılanların sayısı 54'e ulaştı.

Ülkede Başbakan Johnson'a tepki gösteren ve görevini bırakmasını isteyen bakan ve milletvekillerinin art arta istifaları devam ediyor.

İngiltere'nin Kuzey İrlanda'dan Sorumlu Bakanı Brandon Lewis, iyi ve sorumlu bir hükümetin, "dürüstlük, bütünlük ve karşılıklı saygıya" dayandığını belirterek istifa kararı aldığını açıkladı.

Lewis'in ardından, iki gün önce Eğitim Bakanlığına atanan Michelle Donelan da istifa ettiğini duyurdu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bakanların arka arkaya istifalarını açıklamalarının ardından istifa etti. 

Johnson, Birleşik Krallık Başbakanlık ofisinin dışında yaptığı açıklamada, "Şu açıkça görülmektedir ki Muhafazakar Parti'nin yeni bir lideri yani dolayısıyla İngiltere'nin yeni bir başbakanı olmalıdır" ifadesinde bulundu.