İngiltere 'Brexit'in kaderini belirlemek için' sandık başında

İngiltere 'Brexit'in kaderini belirlemek için' sandık başında

İngiltere, bugün Brexit açmazının çözülememesi sebebiyle alınan erken genel seçim kararı için sandık başına gidecek.

Başbakan Boris Johnson önderliğindeki Muhafazakar Parti, 'isyancıların' partiden ihraç edilmesinin ardından kaybettiği parlamentodaki çoğunluğa ulaşmayı hedeflerken, ana muhalefetteki İşçi Partisi ise Jeremy Corbyn liderliğinde 9 yıl aradan sonra tekrar iktidar olup ikinci bir Brexit referandumu gerçekleştirmeyi planlıyor.

Seçim günü öncesi yapılan son anketlerde İşçi Partisi farkı azaltmayı başarsa da Muhafazakar Parti'nin hâlâ 9 puanlık üstünlüğü bulunuyor. YouGov'un 4-10 Aralık arasında yaptığı ankete göre bugün Muhafazakarlar yüzde 43, İşçi Partisi yüzde 34, Liberal Demokratlar yüzde 12, aşırı sağcı Brexit Patisi ise yüzde üç oy alacak. 9 puanlık farka rağmen bu sonuçlarla Muhafazakar Parti Avam Kamarası'nda sadece 28 koltukluk bir çoğunluk elde edecek.

Başbakan Johnson günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada Muhafazakarların yeterli çoğunluğu elde edememesi durumunda Corbyn'in İskoçya Ulusal Partisi ile iş birliği yaparak ikinci bir Brexit referandumu yapılmasını sağlayacağını vurgularken,  Corbyn de, Boris Johnson'ın muhabirin sorularına yanıt vermemek için endüstriyel buzdolabının içine saklanmasına göndermede bulundu. İşçi Partisi lider, "Biri bana soru sorduğunda buzdolabının içine saklanmak zorunda kalmıyorum" diye konuştu.