İngiltere'de Singapurlu öğrenciye ırkçı saldırı

İngiltere'de Singapurlu öğrenciye ırkçı saldırı

İngiltere’nin başkenti Londra’da öğrenim gören 23 yaşındaki Singapurlu bir öğrenci ‘koronavirüs salgınından sorumlu olduğu’ bahanesiyle ırkçı saldırıya maruz kaldı.

Koronavirüs salgınının giderek yayıldığı Avrupa’da, hastalık korkusu varolan ırkçılığı da gün geçtikçe tetikliyor.

Çin’den başlayan salgın nedeniyle Asya kökenlileri hedef tahtasına oturtan ırkçılar İngiltere’nin başkenti Londra’da Jonathan Mok adlı 23 yaşındaki bir öğrenciye saldırdı.

Sosyal medya hesabından yaşadıklarını anlatan Jonathan Mok, 24 Şubat’ta akşam saatlerinde Oxford Caddesi’nde üç-dört kişilik bir grubun saldırısına uğradığını aktardı. Ardından birkaç tane de fotoğraf paylaştı. Bu karelerde Jonathan’ın sağ gözünün morardığı, yüzünde şişlikler ve çizikler olduğu fark ediliyor.

"SENİN KORONAVİRÜSÜNÜ ÜLKEMDE İSTEMİYORUM"

Jonathan, “Adam beni tekmelemeye çalışan ve sonra, bana bir yumruk daha sallamadan önce ‘Senin koronavirüsünü ülkemde istemiyorum’ dedi. Ben hâlâ şaşkınlık ve şok içindeyken grup, polis gelmeden kaçtı” ifadelerini paylaştı.

Jonathan, çevredeki birkaç kişinin saldırıyı durdurmaya çalıştığını aktardı.

SALDIRILAR ARTIYOR

Öte yandan Jonathan Mok, bu saldırının son birkaç hafta içinde yaşadığı saldırılardan sadece biri olduğunu da dile getirdi. Jonathan, "Bana İngiltere'nin ırkçı bir yer olmadığını söyleyenler, bir daha düşünün" sözlerini kullandı.

İnsan hakları örgütleri de özellikle salgınla birlikte Asya kökenlilere yönelik saldırıların arttığını dile getirmişti.

SORUŞTURMA  BAŞLATILDI

Londra Metropolitan Polisi de ‘ağır ırkçı saldırı’ suçuyla soruşturma başlattıklarını duyurdu. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, saldırganların kimliklerini belirlemeye çalışıyor.