İngiltere’de 35 bin 383 yeni vaka tespit edildi

İngiltere’de 35 bin 383 yeni vaka tespit edildi

İngiltere'de corona virüsü salgınında son 24 saatte 35 bin 383 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 1 milyon 948 bin 660'a yükseldi.

Dünya'yı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka ve can kaybı sayıları artmaya devam ediyor. Koronavirüs'ü İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 35 bin 383 yeni vaka tespit edildi. Toplam vaka sayısının ise 1 milyon 948 bin 660’a ulaştığı belirtildi.

Ülkede Covid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 532 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı sayısı da 66 bin 52’ye ulaştı.

İngiltere’de ulusal kısıtlamaların sona ermesinin ardından Koronavirüsü kaynaklı vaka ve can kayıplarının yeniden artmasını engellemek için kademeli yerel kısıtlamalar uygulanmaya devam ediyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock bugün, İngiltere’nin doğu ve güneydoğusundaki bölgelerin de Cumartesi gününden itibaren en yüksek seviye kısıtlamalara geçeceğini bildirdi. Bedfordshire, Buckighamshire, Berkshire ve Cambridgeshire bölgelerinde Cumartesi günü uygulanmaya başlayacak olan kısıtlamalar doğrultusunda bar ve restoran gibi pek çok işletme yeniden kapatılacağını duyurdu.