İpler gerildi... Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlara sınırlandırma kararı!

İpler gerildi... Rusya'dan Türkiye'ye uçuşlara sınırlandırma kararı!

Rusya'dan, Türkiye ile havayolu iletişiminin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılması kararı alındığı açıklandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu iletişimin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurdu.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rusya vatandaşlarının sağlığını korumanın bir öncelik olduğunu vurgulayarak, tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerinin önerildiğini ifade etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Golikova, “Temel görevimizin yeni tip koronavirüs enfeksiyonuna karşı Rusya vatandaşlarının sağlığını ve insidans ile ilgili istikrarlı durumu korumak olduğunu belirtmek isterim. Operasyon merkezi, hava trafiğinin açık olduğu ülkelerdeki enfeksiyonun yayılmasını sürekli olarak izliyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim tırmanırken ABD'den tansiyonu iyice yükseltecek bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı'nda görevli yetkili, "Karadeniz'e savaş gemisi gönderebiliriz" dedi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise ABD'nin gelecek hafta savaş gemisi yollayacağını doğruladı.

MONTRÖ DOLAYISIYLA TÜRKİYE KİLİT KONUMDA
ABD donanmasının Karadeniz’de rutin olarak devriye gezdiğini vurgulayan yetkili Karadeniz’e savaş gemisi yollamanın ise “Moskova’ya, ABD’nin gelişmeleri yakından izlediği” mesajını vereceğini söyledi.

Montrö Anlaşması uyarınca ABD’nin Karadeniz’e savaş gemisi göndermeden önce tam 14 gün Türkiye’ye bilgilendirme vermesi gerekirken Ankara’dan flaş bir açıklama geldi.

TÜRKİYE: ABD GEMİLERİ 4 MAYIS’A KADAR KALACAK
Reuters haber ajansın son dakika gelişmesi şeklinde servis ettiği haberde, Dışişleri Bakanlığı ABD’nin Türkiye’ye konuyla ilgili bilgi verdiğini aktardı. Yapılan açıklamada Boğazlar’dan iki ABD savaş gemisinin geçerek Karadeniz’e gideceği belirtildi.

Yapılan açıklamada ABD’ye ait savaş gemilerinin 4 Mayıs’a kadar Karadeniz’de kalacağı belirtildi.