Irak'taki protestolar resmi tatile neden oldu

Irak'taki protestolar resmi tatile neden oldu

Irak'ta yine yanan hükümet karşıtı gösterilerde protestocular, bir hayli şehirde yolları kapatırken gerginliğin yaşandığı Divaniye ve Zikar şehirlerinde resmi tatil duyuru edildi

Irak'ta protestocular Bağdat'ı güney şehirlerine bağlayan otobanları kapattı. Yollara barikat kurup lastik yakan protestocular, yalnızca gıda malzemesi taşıyan ve acil vaziyeti olan araçların geçişine müsaade etti. Gerginliğin yaşandığı Divaniye ve Zikar şehirlerinde bugün resmi tatil duyuru edildi. Divaniye valiliği tarafından yapılan yazılan izahta şehirde kamu hizmet müesseseleri dışında bütün dairlerde tatil duyuru edildiği duyuruldu.

Zikar Valiliği ise yaptığı izahta, hükümet karşıtı protestoların arttığı dönemde yurttaşların mal ve can güvenliğini savunmak için kamu hizmet kuruluşları dışında bütün devlet dairelerinde resmi tatil edildiğini söyledi. Çok sayıda caddenin protestocular tarafından kapatıldığına dikkat çekilen izahta, kimi protestocuların Amerika Birleşik Devletleri operasyonunda öldürülen İranlı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis'in posterlerini yakarak İran karşıtı sloganlar attığı dile getirildi.