İran: ABD’nin yoz rejiminin bölgedeki varlığı bitmeli

İran: ABD’nin yoz rejiminin bölgedeki varlığı bitmeli

İran’ın dini öncüsü Hamaney, Irak’taki Amerikan üssüne yapılan saldırıları sonrası konuştu

İran’ın dini öncüsü Hamaney, Irak’taki Amerikan üssüne yapılan saldırıların hemen peşinden ilk defa konuştu: “Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzüne tokadı indirdik! Amerika Birleşik Devletleri’nin yozlaşık rejiminin bölgedeki varlığı bitmeli.” Diğer yandan İran Reisicumhur Manevi’nin danışmanı “Amerika Birleşik Devletleri’nin karşı saldırısı bölgede topyekün savaşa kapı aralar” izahı yaptı.

İran’ın dini öncüsü Hamaney: Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzüne tokadı indirdik

Hamaney’in izahlarından öne çıkanlar:

— Bir gün evvel akşam onların (Amerika Birleşik Devletleri’nin) yüzüne tokadı indirdik. Amerika Birleşik Devletleri’nin yozlaşmış rejiminin bölgedeki varlığı bitmeli.

— Şehit Süleymani yalnızca cesaretli değil, bu arada insiyatif alan bir insandı. Attığı her adımın arkasında bilgelik, mantık vardı. Politik alanda da böyleydi. (…) Askeri güç gerekmediğinde, askeri güç kullanmazdı. Kendisi tehlikede olsa dahi, çalışma arkadaşlarının hayatını savunmada çok dikkatliydi. İran’daki faaliyetlerine baktığımızda, taraflı değildi, fakat devrimin müdafaa ediciydi. Devrimi müdafaa etmek kırmızı çizgisiydi.

— Onun şehitliğinin sebep oldukları karşısında eğiliyorum. Onun şehit olması bu direnişi sağladı. Süleymani’nin şehitliği, dünyaya devrimimizin canlılığını gösterdi.

— Amerika Birleşik Devletleri, Irak’ı Suudi Arabistan rejimine dönüştürmeye çalışıyor, Irak’ı sağılacak ineğe çevirmeye çalışıyor. Irak’taki öncüler buna direndi, Kasım Süleymani danışmanlık yaparak bu emele hizmet etti. Hizbullah’tan kurtulmak istediler, ki o Lübnan’ın İsrail’den bağımsızlığı için en ehemmiyetli hareket.

— Hamaney’in konuşması ara ara dinleyicilerin “Amerika’ya ölüm” sloganlarıyla bölündü.