İran: Bağdadi'nin ölümüyle baskıcı terörizm sona erdi

İran: Bağdadi'nin ölümüyle baskıcı terörizm sona erdi

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Bağdadi'nin ölümü ile birlikte baskıcı ve yok edici terörizmin sona erdiğini ancak terör tehdidinin devam ettiğini ifade etti.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii , IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Rebii, Bağdadi'nin ölümü ile birlikte baskıcı ve yok edici terörizmin sona erdiğini ancak terör tehdidinin devam ettiğini ifade etti. Rebii, İran'ın IŞİD ve benzeri terör örgütleri ile mücadele öncü olduğunu belirterek, İran'ın IŞİD ile mücadelede diplomatik, stratejik ve ideolojik yaklaşımı savunduğunu vurguladı.

Bin Ladin'in ölümüyle terörün sona ermediğini hatırlatan Ali Rebi, "Bağdadi'nin ölümü de IŞİD terörünün sonunu getirmeyecektir" dedi. ABD'nin dünyada kendisini terörle mücadelenin temsilci gibi göstermeye çalıştığını belirten Rebii, "ABD oluşturmaya çalıştığı söylemle medeniyetleri kendi tekeline almaya çalışıyor. Bölgemizde terör, ABD'nin sömürü ve askeri politikaları nedeniyle doğmuştur" ifadelerini kullandı.