İran, Rusya ve Hamas'tan Moskova'da üçlü zirve

İran, Rusya ve Hamas'tan Moskova'da üçlü zirve

İsrail-Hamas savaşı sürerken, Moskova'da kritik bir üçlü zirve gerçekleştirildi. İran, Rusya ve Hamas arasında görüşme oldu.

Rusya'da dikkat çeken bir üçlü zirve yapıldı. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk’un da yer aldığı heyetle Moskova'da bir araya geldi. Yapılan görüşmede, Gazze'deki durum ele alındı.

MOSKOVA'DAN DAVET

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk öncülüğündeki heyet, dün Moskova'da temaslarda bulunmuştu. Rusya'nın daveti üzerine Moskova'ya gelen İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Bakıri de Rus yetkililerle bir araya gelmişti.

122307306-5.jpg

HAMAS-BOGDANOV GÖRÜŞMESİ

Sputnik'in aktardığına göre, Hamas, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile yapılan görüşmede Rusya lideri Vladimir Putin'in Filistin-İsrail çatışmasına ilişkin tutumunu ve Rus diplomasisinin çabalarını çok taktir ettiğini bildirdi.

122734995-55.jpg

PUTİN, HAMAS İLE GÖRÜŞMEYECEK

Hamas’ın görüşmeye ilişkin yazılı açıklamasında, heyet üyelerinin "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tutumunun yanı sıra aktif Rus diplomasisinin çabalarını da çok takdir ettiği" belirtildi.

Toplantıda İsrail'in "Batı tarafından desteklenen suçlarını" durdurmanın yollarının tartışıldığına dikkat çekilen açıklamada ayrıca hareketin İsrail'in "işgaline" mümkün olan tüm yollarla direnme hakkını yeniden teyit ettiği ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde Kremlin Sözcüsü Peskov, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'yı ziyaret eden Hamas heyetiyle görüşme planının olmadığını söyledi.

Gazetecilerin "Putin ile Hamas temsilcileri arasında görüşme olup olmayacağı" sorusuna Peskov, "Hayır. Temaslar Dışişleri Bakanlığı hattında" yanıtını verdi.