İran, Suudi Arabistan'a meydan okudu: Korkun

İran, Suudi Arabistan'a meydan okudu: Korkun

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan'a yönelik açıklamasında bu ülkeye meydan okudu. Ruhani, Suudi Arabistan'ı "İran'ın gücüne" karşı uyardı. Ruhani, Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a atılan füzenin Suudi Arabistan'ın 'saldırganlığına' tepki olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Veliaht Prens'in Riyad'a atılan füze için "Doğrudan askeri saldırı" çıkışına, "Suudi saldırganlığının bir sonucu." diyerek meydan okudu.

Suudi  Arabistan'ın saldırıyla ilgili olarak  İran'ı 'doğrudan askeri saldırı' ifadeleriyle suçlamasına  İran  Cumhurbaşkanı  Hasan Ruhani'den yanıt geldi.

"SUUDİ SALDIRGANLIĞININ BİR SONUCU"

Ruhani yaptığı açıklamada,  Riyad'a yönelik füze saldırısının 'Suudi saldırganlığının bir sonucu' olduğunu belirtirken; " Yemen halkı ülkelerinin bombalanmasına nasıl tepki vermeliydi? Onların kendi silahlarını kullanmasına izin yok mu? Sen önce bombardımanı durdur sonra Yemenlilerin aynısını yapıp yapmadığına bak" ifadelerini kullandı.

"İRAN'I DÜŞMAN OLARAK GÖRMESİ STRATEJİK HATA"

Ruhani ayrıca,  Suudi Arabistan'ın  ABD ve  İsrail'i dost,  İran'ı ise düşman olarak görmesinin stratejik bir hata olduğunu savundu.