İran'a göre Suriye'de yaşananların sorumlusu 'komşu'
İran'ın dini lideri Hamaney, Suriye'de Esad rejiminin yıkılması ile ilgili yorumda bulundu. Hamaney'e göre Suriye'de yaşananlarla ilgili komşu bir devlet rol oynadı.
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, HTŞ öncülüğündeki Esad rejimine karşıt grupların başkent Şam'ı ele geçirmesinin ardından açıklama yaptı. Hamaney yaşanan süreci değerlendirerek, Suriye'ye komşu olan ülkeyi işaret etti.
SURİYE'DEKİ OLAYLARDA ABD VE İSRAİL'İN PARMAĞI VAR
İran'ın devlet haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Hamaney, Suriye'de yaşanan olayların ABD ve İsrail tarafından planlandığını iddia etti.
Hamaney, "Suriye'de yaşananların Amerikan-Siyonist komplosunun bir parçası olduğundan kimsenin şüphesi olmamalı" dedi.
'KOMPLOCULAR VE STRATEJİSTLER' GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ROL OYNADILAR
İran'ın dini lideri ayrıca, komşu bir ülkenin yaşanan gelişmelerde gözle görülür bir rol oynadığına vurgu yaptı; ancak, başlıca 'komplocular ve stratejistlerin' ABD ve İsrail'de olduğunu savundu.
"KUMANDA MERKEZİ AMERİKA'DA VE SİYONİST REJİMDE"
Hamaney, "Evet, Suriye'ye komşu bir devlet açıkça bu meselede bir rol oynadı ve oynamaya devam ediyor. Herkes bunu görebiliyor. Ancak, ana komplocu, ana planlayıcı, kumanda merkezi Amerika'da ve Siyonist rejimde bulunuyor" ifadelerini kullandı.
Hamaney, "Bu muhakeme hakkında şüpheye yer bırakmayan emareler var" diye konuştu.