İran'dan füze gösterisi!

İran'dan füze gösterisi!

İran, balistik füzelerin savaş gemisi karşıtı tatbikatta 1.800 km uzaktaki hedefi imha ettiğini söyledi.Hint Okyanusu'ndaki 'varsayımsal düşman gemilerine' İsrail hedeflerini vurabilecek menzile sahip olduğu söyleniyor.

İran Devrim Muhafızları tarafından 16 Ocak 2021'de yayınlanan bu fotoğrafta İran'da bir tatbikatta füzeler fırlatılıyor (İran Devrim Muhafızları / Sepahnews AP aracılığıyla)
Devlet televizyonunun bildirdiğine göre, İran İslam Devrim Muhafızları Cumartesi günü Hint Okyanusu'ndaki simüle edilmiş bir hedefe savaş gemisi karşıtı balistik füzeler fırlatmak için bir tatbikat gerçekleştirdi.

Görüntüler, iki füzenin, İran devlet televizyonunun 1.800 kilometre (1.120 mil) mesafedeki "varsayımsal düşman düşman gemileri" olarak tanımladığı bir hedefe çarptığını gösterdi. Rapor, kullanılan füzelerin türünü belirtmedi. Bu menzil, füzeleri İsrail hedeflerinin vurma mesafesine koyabilir.
Tatbikatın ikinci gününde İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Mohammad Bagheri, Muhafızlar Başkomutanı Tümgeneral Hossein Salami ve havacılık komutanı Tuğgeneral Amirali Hajizadeh ile birlikte hazır bulundu. IRGC, ABD tarafından terörist grup olarak belirlenmiştir.

Sepahnews, Bagheri'nin aktardığına göre, "deniz hedefleri için uzun menzilli füzeler kullanmak, düşmanlar ... ulusal çıkarlarımıza, deniz ticaret rotalarımıza veya bölgemize karşı herhangi bir kötü niyet gösterirse, füzelerimiz tarafından hedeflenecek ve imha edilecek" diyor.

Tatbikatın, İran'ın kendisini herhangi bir saldırgana karşı "tüm gücüyle" savunmaya hazır olduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi.
İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral. Orgeneral Aziz Nasirzadeh, tarihsiz bir fotoğrafta. (İran Hava Kuvvetleri)
Bu arada İran Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Aziz Nasirzadeh Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'na göre Tahran'ın "yakın gelecekte yeni drone başarılarını" açıklamayı planladığını söyledi.

Devlet televizyonunun bildirdiğine göre, Cuma sabahı, Muhafızların havacılık bölümü, simüle edilmiş düşman üslerine karşı birkaç yerden yüzeye balistik füze fırlattı.

Tatbikatın Zolfaghar ve Dezful katı yakıtlı balistik füzeleri içerdiğini söyledi. Bomba taşıyan dronlar da konuşlandırıldı. Zolfaghar'ın bir versiyonu olan Dezful, 700 kilometre (430 mil) menzile ve 450 kilogram (992 pound) savaş başlığına sahip olduğunu duyurdu.