IŞİD, ABD'yi Kudüs kararı sonrası tehdit etmeye başladı

IŞİD, ABD'yi Kudüs kararı sonrası tehdit etmeye başladı

Suriye ve Irak'ta elindeki bölgeleri kaybetmesine rağmen hala büyük bir tehdit olan IŞİD, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı almasından sonra internet üzerinden ABD topraklarında saldırı düzenleme tehdidinde bulundu.

IŞİD, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararı sonrası ABD topraklarında saldırı tehdidinde bulundu.

Örgüte ait olduğu berlitilen hesaplardan biri mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden intihar yeleği ve New York'taki Tımes Meydanı'nın fotoğraflarını paylaşarak "Son saate kadar topraklarınızda daha fazla operasyon yapacağız ve sizi Irak, Yemen, Libya, Suriye ve Afganistan'da başlattığınız ateşle yakacağız. Sadece bekleyin" diye yazdı.

Başlığına 'Bizi bekleyin' ve 'Manhattan'daki IŞİD' yazılan mesajda ayrıca "Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, bizim de senin ülkenin başkentini patlayıcılar olarak tanımamıza yol açacak" dendi. IŞİD üyeleri daha önce de Trump ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu El Aksa Camii önünde infaz ederken gösteren bir poster yayınlamıştı.

Son olarak New York Tımes Meydanı yakınlarındaki metro istasyonunda Bangladeşli bir göçmen Akayed Ullah adlı kişi üzerindeki boru tipi bombayı patlatmış ve kendisi dahil 4 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.