IŞİD üyesiydi, TikTok fenomeni oldu

IŞİD üyesiydi, TikTok fenomeni oldu

İngiliz basını 32 yaşındaki Shakil'in IŞİD üyeliğinden TikTok fenomenliğine uzanan hikayesini konuşuyor.

32 yaşındaki Shakil, 2014 yılında 24 yaşındayken, küçük oğluyla birlikte Suriye'ye kaçtı. 2016'da Birleşik Krallık'a döndüğünde ise İngiliz polisine, asla terör grubuna katılma niyeti olmadığı yönünde yalan söyledi. Yalan ifadesi sonucunda altı yıl hapis cezasına çarptırılan Shakil, 4 yılını hapiste geçirdi. Samimihaber.com'da yer alan habere göre; Shakil'in bir yaşındaki oğlu ise Suriye'deyken bir AK-47 kalaşnikof yanında poz verirken görüntülemişti.

Bu kadın, IŞİD'e katıldığı için hapse atılan ilk ve tek İngiliz kadın olarak kayda geçti. Ancak o günden bu yana, işe alım görevlileri tarafından istismar edildiğini iddia ediyor ve terör örgütüne katıldığı için pişmanlık duyduğunu belirtiyor.

"İSTEDİĞİM HER ŞEYİ ELDE EDECEĞİM"

Shakil, BBC Radio 4'teki Today programına verdiği röportajda, "Oğlumla Suriye'ye kaçma kararımı her yönüyle pişmanlıkla hatırlıyorum" dedi.

TikTok'ta yaklaşık 4 bin takipçisi olan Shakil, videolarıyla yaklaşık 100 bin beğeni topladı. "That Girl Tam Tam" adlı sayfasında başarıyla ilgili tavsiyeler paylaşıyor. Bir videosunda ise şu ifadeler yer alıyor: "İstediğim her şeyi elde edeceğim."