IŞİD'li teröristlerden 'Avrupa'ya saldırı' çağrısı

IŞİD'li teröristlerden 'Avrupa'ya saldırı' çağrısı

IŞİD terör örgütü Avrupa ülkelerine yönelik saldırılması konusunda çağrıda bulundu.

BM Genel Sekreter Yardımcısı Voronkov, IŞİD’in destekçilerine Ukrayna'daki çatışmayı kullanarak Avrupa’ya saldırma çağrısı yaptığını belirtti.

"UKRAYNA'DAKİ ÇATIŞMALARI KULLANACAKLAR"

Sputnik'te yer alan habere göre, BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Voronkov, "Avrupa'da İŞİD, sempatizanlarına pandemi ile ilgili kısıtlamaların hafifletilmesini ve Ukrayna'daki çatışmaları kullanarak saldırılar gerçekleştirme çağrısında bulundu" dedi.

"UKRAYNA'DAKİ OLAYLARDAN İSTİFADE EDİLEBİLİR"

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise, BM Genel Sekreterinin IŞİD tehditlerine ilişkin raporlarının Güvenlik Konseyi'nde ele alınması çerçevesinde Moskova'nın defalarca teröristlerin.ellerine geçen silahlara karşı önlem alınması gerekliliğini gündeme getirdiğine dikkat çekerek, “Raporun bu konuda güncel bilgiler içerdiğine dikkatinizi çekmek isteriz. Özellikle bazı terörist ve radikal grupların destekçilerini Ukrayna'daki olaylardan istifade etmeye ve Batılı devletlerden Kiev'e kontrolsüz bir şekilde tedarik edilenler kolay erişilebilir silahlara ulaşmaya çağırdığı bildiriliyor” ifadelerini kullandı.