İspanya'da bir köy adını Ukrayna olarak değiştirdi

İspanya'da bir köy adını Ukrayna olarak değiştirdi

İspanya'da Fuentes de Andalucia adlı köy, 53 gündür süren Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşta Ukrayna halkına desteklerini ve dayanışma içinde olduklarını göstermek için ismini Ukrayna olarak değiştirdi.

İspanya'da bir köy Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için adını değiştirdi.

koy-1.jpg

Sevilla'nın doğusundaki 7.100'den fazla nüfuslu kö​​​​​​​yün girişindeki tabeladaki Fuentes de Andalucia isminin yerini Ukrayna aldı. Köyün sokakları ise Rusya’nın gerçekleştirdiği katliamlarla sıkça anılan Kiev, Odesa ve Mariupol olarak yeniden isimleştirildi.

koy-2.jpg​​​​​​​

Reuters'a konuşan köyün belediye başkanı Fra​​​​​​​ncisco Martinez, bu isim değişikliğinin bir jestten fazlası olduğunu söyledi ve temel hedeflerinin şu anda savaşta olan yerler ve Ukrayna'daki çatışmalar konusunda farkındalık yaratmak olduğunu açıkladı. Ayrıca Martinez, köylülerin kurulacak bir mülteci merkezi için para topladığını ve bu kapsamda Ukrayna'da 25 mültecinin ağırlanabileceğini ifade etti.