İsrail Gazze’de 140 noktaya saldırdı: Ölü ve yaralılar var

İsrail Gazze’de 140 noktaya saldırdı: Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusu dün akşamdan itibaren abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 140'tan fazla noktayı vurdu. Saldırılar sonucunda aralarında hamile kadın ve çocukların da olduğu ölü ve yaralılar var.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, çarşamba akşamından bu yana Gazze'de 140'tan fazla hedefin vurulduğu açıklandı.

İleride yer alan haberde, Gazze'den 80 roket atıldığı, fırlatılan roketlerden 25'inin "Demir Kubbe" hava savunma sistemiyle düşürüldüğü, diğerlerinin ise İsrail bölgelerindeki açık alanlara düştüğü kaydedildi.

3 DALGA SALDIRI
İsrail ordusunun akşam saatlerinden bu sabaha kadar 3 dalga saldırı düzenlediği bildirilen açıklamada, "Sabahın erken saatlerinde İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, Hamas'a ait eğitim kampları ile 20'den fazla askeri hedefi vurdu” denildi.

Açıklamada, Hamas'a ait askeri lojistik merkezi, Hamas'ın deniz kuvvetlerinin eğitim alanı ve Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus beldesinde Hamas'a ait askeri noktaların da hedef alındığı kaydedildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR
İsrail'in dün akşamdan itibaren Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hamile bir kadın ile 1,5 yaşındaki çocuğu olmak üzere 3 Filistinli hayatını kaybetmiş, en az 12 Filistinli yaralanmıştı.