İsrail, Hizbullah'ın kalbini vurdu! Nasrallah öldü mü?
İsrail, Hizbullah'ın ana karargahını vurduğunu duyurdu. Peki, Hizbullah lideri Nasrallah da orada mıydı?
İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a yönelik saldırısını sürdürürken son 24 saat içinde kentte çok sayıda patlama sesine tanıklık edildi.
Başkent Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin peş peşe duyulmasının ardından kent dumana boğuldu.
HİZBULLAH ANA KARARGAHI VURULDU
İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah'ın ana karargahının vurulduğunu duyurdu. Öte yandan İsrail basınında çıkan haberlere göre; saldırıya uğrayan karargahta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunup bulunmadığı araştırılıyor.
Saldırılarla ilgili açıklama yapan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, "Birkaç dakika önce İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah terör örgütünün Merkez Karargahına yönelik kesin bir saldırı gerçekleştirdi... İsrailli ailelerin evlerinde güvenli ve emniyetli bir şekilde yaşayabilmeleri için halkımızı korumak için gerekli adımları attı" dedi.
NASRALLAH'IN DURUMU
İran'ın Tasnim Haber Ajansının Hizbullah'ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın güvenli bir yerde olduğu ve sağlık durumunun da iyi olduğu aktarıldı.
Ancak İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği son saldırılarda hedef aldığını bildirdiği Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın akıbeti yerel basında tartışılıyor.
İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise "saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu" iddia etti.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 76 kişinin ise yaralandığını bildirdi.
Hizbullah'ın medya ofisi, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıya ilişkin herhangi bir açıklamanın 'gerçek olmadığını' söyledi. Reuters'in aktardığına göre Hizbullah'ın medya ofisi açıklamasında İsrail'in Beyrut'un güney semtlerine düzenlediği saldırıyla ilgili "hiçbir açıklamanın doğru olmadığını" söyledi ancak hangi açıklamalara atıfta bulunduklarını belirtilmedi. Medya ofisi, sadece medya ofisinin Hizbullah adına yayın yaptığını bildirdi.