İsrail ile Araplar anlaşıyor mu?

İsrail ile Araplar anlaşıyor mu?

Katar eski Başbakanı Şeyh Hamed, "Arap ülkeleriyle İsrail arasında bir saldırmazlık anlaşması imzalanacağını" iddia etti.

Şeyh Hamed bin Casim Al Sani Şeyh Hamed, ABD'nin tek taraflı Ortadoğu planının ilanı sonrasında gelecek adımın, İsrail ile Körfez ülkeleri, Mısır, Ürdün ve muhtemelen Fas'ın aralarında bulunduğu Arap ülkeleri arasında bir saldırmazlık anlaşması imzalanması olacağını ileri sürdü.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Şeyh Hamed, sonuçları belli olan bir saldırmazlık anlaşmasının imzalanmasından doğacak adil bir barışa kendisinin de karşı olmadığını dile getirdi.

Arap ülkelerinin, Washington'a sözde barış anlaşmasına yönelik olumlu tavır takınacakları konusunda söz verdiklerinin üstünde duran Şeyh Hamed, ancak medya nedeniyle bunu yerine getiremediklerini vurguladı.

Şeyh Hamed bin Casim Al Sani, bu verilen vaatlerle Arap ülkelerinin ABD'ye yakınlaşmayı hedeflediğini fakat Arap Birliği'ndeki çoğunluktan dolayı da sözde anlaşmanın atıl duruma düşürüleceğinden emin olduğunu bildirdi.