İsrail: Kasım Süleymani'nin öldürülmesi bizim için bir fırsat

İsrail: Kasım Süleymani'nin öldürülmesi bizim için bir fırsat

İsrail istihbaratı, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin İsrail için fırsat yarattığı değerlendirmesinde bulundu.

Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail Askeri İstihbaratı (AMAN) 2020 tahminleri raporunu yayımladı.

Raporda, Amerika Birleşik Devletleri'nin Devrim Muhafızları Silahlı gücü'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinin İsrail lehine neticelerine değinildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Süleymani'yi öldürmesinin, İsrail için Suriye'deki İran hedeflerini daha yoğun vurmak hesabına fırsat yarattığı dile getirilen raporda, İran'ın nükleer programında yavaş bir şekilde ilerlemeyi sürdüreceği kaydedildi.

Raporda, İran'ın bir sene içinde tek bir nükleer bomba üretecek yeterli malzemeye erişebileceği ve onu taşıyacak füzeyi iki sene sonra üretebileceği öngörüsünde bulunuldu.

Diğer taraftan, İsrail istihbaratı, Batı Şeria'da seçim yapılması halinde Hamas'ın kazanabileceğini izah etti. Raporda "şiddetli direniş" taraftarı olmayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın görevinden ayrılmasından ise kaygı edildiği belirtildi.

Hamas'ın Gazze'de İsrail ile uzun vadeli bir mütarekeyle ilgilendiği müdafaa edilen raporda, Hareket'in muhtemel bir savaşa hazırlık dahilinde daha hassas füzelere sahip olmak gibi askeri gücünü geliştirmeye de devam edeceği vurgulandı.