İsrail Pazar günü 45 yaş üstü vatandaşları aşılamaya başlayacak

İsrail Pazar günü 45 yaş üstü vatandaşları aşılamaya başlayacak

Şimdiye kadar 2 milyondan fazla aşı yapıldı, ancak enfeksiyonlar hala yüksek ve sıkı kilitleme 21 Ocak'tan sonra uzatılabilir.

Eğitim çalışanı 13 Ocak 2021'de Kudüs'teki bir aşılama merkezinde bir COVID-19 aşısı alıyor.
Sağlık Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, 45 yaşın üzerindeki tüm İsrailliler, İsrail'in aşı kampanyası artmaya devam ederken Pazar gününden itibaren sağlık sağlayıcıları aracılığıyla ilk COVID-19 aşısını almaya uygun olacak.

Our World In Data web sitesine göre Perşembe günü 56.716 İsrailli ilk aşılamayı aldı, toplam 1.992.806, başka bir 64.366 ikinci aşıyı yaptı ve 169.707'ye ulaştı .


Başbakan Benjamin Netanyahu geçen hafta, Ben Gurion Havaalanında yüz binlerce dozluk Pfizer aşısından oluşan yeni bir parti olarak İsrail'in aşı kampanyasını daha da artıracağına ve günde 170.000 aşı yapma hedefine ulaşacağına söz verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan bir plana göre, İsrail Mart ayı sonunda 5,2 milyon vatandaşı koronavirüse karşı aşılamış olacak.


Aşılama kampanyasının başlamasıyla aynı zamana denk gelen koronavirüs vakalarında bir artış oldu ve son günlerde teşhis edilen günlük 9.000'den fazla yeni enfeksiyon var.

COVID-19 komplikasyonlarından ötürü ölümlerde ve ciddi durumdaki hasta sayısında da keskin bir artış olmuştur.


 
Sağlık Bakanlığı tarafından Cuma sabahı yayınlanan güncellenmiş rakamlar, önceki gün 9 bin 192 yeni vakanın teyit edildiğini söyledi - 9.000'den fazla vaka ile art arda dördüncü. Bununla birlikte, pozitif test oranı yüzde 7,7, Eylül ayında ulaşılan rekorun kabaca yarısı oldu. Günlük testlerin sayısı çarpıcı bir şekilde arttı ve Perşembe günü 123.111 oldu.

Cuma gününe ait ilk rakamlar,% 7,2 ile benzer bir pozitiflik oranı gösterdi - 10: 00'da gerçekleştirilen 25,230 testten 1,807 vaka

Pazartesi günü yarım milyonu geçen salgının başlamasından bu yana toplam vaka sayısı, 79.084 aktif vaka dahil 533.026'ya ulaştı - tüm zamanların yeni rekoru. Bunlardan 351'i kritik olarak listelenmiş ve 291'i ventilatörlerde olmak üzere 1.141 kişinin durumu ciddi idi.

Ölü sayısı Perşembe sabahından bu yana 49 artışla 3.892'ye çıktı.


Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla ülke çapında üçüncü bir tam tecrit sırasında 15 Ocak 2021'de Kudüs dışındaki 1. Yolda polis geçici barikat yaptı.
Yüksek morbidite ve mortalite rakamları nedeniyle, hükümet geçen hafta bir hafta önce yürürlüğe giren kapatma tedbirlerini sıkılaştırarak okulların ve işyerlerinin kapatılması talimatını verdi.

Netanyahu, İsraillileri hükümetin zorunlu kıldığı virüs kısıtlamalarına uymaya çağırdı ve sağlık yetkililerinin 21 Ocak'taki bitiş tarihinden sonra da süreceğinin sinyalini verdikleri üçüncü ülke çapındaki kilitlemenin uzatılması konusunda henüz bir karar verilmediğini söyledi.

Polis, kilitlemenin uygulanmasını hafta sonları önemli ölçüde artırarak günün 24 saati çalışacak kontrol noktaları kurdu.

Polis, ana otoyolların yanı sıra şehirler ve kasabalar içinde düzinelerce kontrol noktası kurulduğunu söyledi. Artan yaptırım tedbirleri Cuma günü sabah 6'da başladı.