İsrail'de 2. doz aşılamaları başladı!

İsrail'de 2. doz aşılamaları başladı!

İsrail hastanesi: 2. doz yapılan personelin% ​​98'i yüksek düzeyde COVID antikorlarına sahip olduğunu açıkladı.'Aşı harika çalışıyor': Sheba Tıp Merkezi, Pfizer aşılamasının koronavirüs enfeksiyonundan kurtulmadan daha fazla koruma sağladığını söylüyor.

Tel Aviv'in dışındaki Sheba Tıp Merkezinde COVID-19 aşısının ikinci turu başladı.
Sheba Medical personeli, 10 Ocak 2021'de Tel Aviv'in dışındaki Sheba Tıp Merkezinde COVID-19 aşısının ikinci turunu gerçekleştirdi.
Bir İsrail hastanesinde yürütülen yeni bir serolojik çalışma, koronavirüs aşısının ikinci dozunu alan hastane çalışanlarının yüzde 98'inin virüsle savaşmak için yüksek düzeyde antikor geliştirdiğini ortaya koydu.

Tel Aviv'in dışındaki Ramat Gan'daki Sheba Tıp Merkezi, araştırmanın sonuçlarını Pazartesi günü web sitesinde yayınladı.


İsrail'in ikinci dozu uygulamaya başladıktan bir hafta sonra (aşının en yüksek etkinliğe ulaşması beklendiğinde) alınan 102 örnek üzerinde yapılan çalışma, aşılanan kişilerin çoğunun COVID-19'dan iyileşenlere göre daha yüksek antikor sayısına sahip olduğunu gösterdi.

Hastane, son dozu aldıktan bir hafta sonra, antikorların ilk atıştan altı ila 20 kat daha yüksek bir seviyeye sıçradığını söyledi.

Testler, birinin zayıflamış bir bağışıklık sistemine sahip olduğu bilinen iki çalışanın yalnızca düşük düzeyde antikor geliştirdiğini gösterdi.


 
Sheba'daki Bulaşıcı Hastalık Epidemiyoloji Birimi direktörü Dr. Gili Regev-Yochay, ilk sonuçların, aşılanan kişilerin taşıyıcı veya bulaşıcı olma ihtimalinin düşük olduğunu gösterdiğini söyledi.

Sonuçlar "Pfizer'in denemeleriyle uyumlu ve beklenen [sonuçların] ötesine geçiyor. Katılan diğer çalışanların testlerinin de benzer olmasını bekliyorum ”dedi. "İyimser olmak için kesinlikle bir neden var."


Bir sağlık çalışanı, 13 Ocak 2021'de Kudüs'teki bir aşılama merkezinde bir COVID-19 aşısı enjeksiyonu hazırladığını belirtti.
Alman ortağı BioNTech ile geliştirilen Pfizer aşısı, ABD Gıda ve İlaç Dairesi ve Avrupa Birliği'nin düzenleyici kurumundan acil durum onayı aldı ve COVID-19'a karşı% 95'e kadar koruma sağladığına inanılıyor. Ancak uzun vadeli koruması da dahil olmak üzere pek çok şey bilinmemektedir.


İsrail, enfeksiyonlardaki artışı engellemek için kilit altında kalsa da, kişi başına aşılarda dünya lideri konumunda.

Sağlık Bakanlığı rakamlarına göre Pazartesi sabahı itibarıyla 2,116,291 vatandaşa ilk kez Pfizer aşısı yapılırken, 309,450 vatandaşa her iki doz aşılanmıştır. Önceki günlere göre bir artışla, Pazar günü 150.000'den fazla kişiye aşı yapıldı.

Hükümet , Pfizer ile  daha fazla aşı dozu karşılığında İsrail'in aşılama kampanyasıyla ilgili çok sayıda tıbbi veriyi paylaşmayı vaat eden bir anlaşma yaptı .

Taraftarlar, anlaşmanın İsrail'in nüfusunun çoğunu aşılayan ilk ülke olmasına izin verirken, dünyanın geri kalanına yardımcı olabilecek değerli araştırmalar sunabileceğini söylüyorlar.

Ancak eleştirmenler, anlaşmanın olası mahremiyet ihlalleri ve zengin ülkelerin aşı stoklamasına olanak tanıyan küresel bölünmenin derinleşmesi de dahil olmak üzere büyük etik kaygıları gündeme getirdiğini, çünkü yoksul nüfusun aşılanmak için daha uzun süre beklemesi gerektiğini söylüyor.

Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, pozitif koronavirüs testlerinin yüzdesinin , Perşembe günü sona ermesi planlanan ülke çapında beklenen bir uzatma öncesinde, iki ayın üzerindeki en yüksek seviye olan % 9.1 olduğunu doğruladı .

Sabah erken test sonuçları Pazartesi günü döndü, pozitif oranın% 9,4'e kadar yükseldiğini gösterdi. Pozitif test oranı en son 6 Ekim'de% 10'un biraz üzerine çıktığında bu kadar yüksekti.

İsrail'de 80.620 aktif virüs vakası var ve pandeminin başlangıcından bu yana 552.415 enfeksiyon oldu. 4.000'den fazla İsrailli COVID-19 nedeniyle öldü , bunlara yalnızca geçen ay 1.000 kişi de dahil.

Bakanların İsrail'den acil olmayan tüm seyahatlerin yasaklanmasını ve geri dönen yolcular için daha katı karantina kurallarını tarttıkları bildiriliyor.