İsrail'den Lübnan'a kara harekatı sinyali

İsrail'den Lübnan'a kara harekatı sinyali

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'den Lübnan için kara harekatı sinyali geldi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin yaptığı son hamleler Lübnan'a kara harekatı mı yapılacak sorusunu akıllara getirdi.

Halevi, sınırındaki birliklere, Lübnan'a yönelik süren hava saldırılarının, birliklerin muhtemel kara harekatına zemin hazırlamak için olduğunu belirtti.

"LÜBNAN'A GİRİŞ İHTİMALİNE KARŞI BÖLGEYİ HAZIRLAMAK"

Halevi, “Üzerimizden geçen jetleri duyuyorsunuz, bütün gün vuruyoruz. Hem sizin (Lübnan'a) girişiniz ihtimaline karşı bölgeyi hazırlamak hem de Hizbullah'a darbe indirmeye devam etmek için” dedi.

"DEVAM EDECEĞİZ, DURMUYORUZ"

Hizbullah'ın İsrail'in başkenti Tel Aviv'i hedef almasına değinen Halevi, "Hizbullah bugün menzilini genişletti. Bugün ilerleyen saatlerde çok güçlü bir yanıt alacak. Devam edeceğiz, durmuyoruz ve her yerde vurmaya devam ediyoruz. Amaç çok açık kuzeydeki yerinden edilmiş sakinleri güvenli bir şekilde evlerine geri döndürmek” dedi.