İsrail'in haritadaki yeri nerede? İsrail'in başkenti neresi ve nüfusu kaç?

İsrail'in haritadaki yeri nerede? İsrail'in başkenti neresi ve nüfusu kaç?

İsrail-Filistin arasındaki savaş devam ederken ve İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası sürerken birçok kişi İsrail'i araştırmaya başladı.

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından İsrail, Gazze'yi bombardımana tutmaya devam ediyor. Sivillerin de hedef aldığı saldırılar sürerken İsrail ile ilgili detaylar merak ediliyor. Birçok kişi İsrail'in haritadaki yeri nerede? İsrail'in başkenti neresi ve nüfusu kaç? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilenler...

İSRAİL NEREDE?

İsrail, Orta Doğu Akdeniz kıyısında yer alıyor. Ülkenin batısında Akdeniz, kuzeyinde Lübnan ve Suriye, doğusunda Ürdün, güneybatısında ise Sina Yarımadası bulunuyor. İsrail'in güney bölgesi tamamen necef çölü ile kaplı halde. İsrail'in kuzeydoğu kesimi ise Şeria Hendeklerine açılıyor. Güneydoğusunda da Lut Gölü bulunuyor.

65363de086b24568dc70af9d.webp

İSRAİL'İN BAŞKENTİ NERESİ?

İsrail'in başkenti Tel Aviv'dir. Ancak Donald Trump döneminde Kudüs, İsraillililerce başkent olarak kabul edilmektedir. Birçok dünya devleti ise İsrail'i bir ülke olarak tanımamakla ve bu nedenle de İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü kabul etmemektedir.

65363de986b24568dc70af9f.webp

İSRAİL'İN NÜFUSU KAÇ?

İsrail'in nüfusu, 2022 itibarıyla 9 milyon 656 bin kişi olarak kayıtlara geçti. Nüfusun 7 milyon 106 bini (yüzde 73,6) Yahudilerden, 2 milyon 37 bini ise (yüzde 21.1) Araplardan oluşturuyor.