İsrailli yarış pilotları Dakar Rallisi'nde yarışmak için Suudi Arabistan'a gitti!

İsrailli yarış pilotları Dakar Rallisi'nde yarışmak için Suudi Arabistan'a gitti!

Belçika, ABD bayrakları altında katılan bazı ekip üyelerinin, Yahudi devletinden gelen yolculara uygulanan resmi yasağa rağmen, İsrail pasaportlarıyla krallığa girdiği bildirildi.

52 yaşındaki Fransız binici Pierre Cherpin, 4 Ocak 2021'de Dakar 2021'in 2. Aşamasında yarışacak.
İsrailli sürücüler, krallığa giden İsrailli yolculara yasak olmasına rağmen, bu hafta Dakar Rallisi'ne katılmak için Suudi Arabistan'a gitti.

Sürücülerden ikisi, Danny Pearl ve Charly Gotlib, Belçika'yı temsilen listelendi ve herhangi bir İsrail sembolünü takmadı. Ancak Ordu Radyosuna göre, ekiplerinin bazı üyeleri İsrail pasaportlarıyla ülkeye girdiler ve Suudiler onların varlığından haberdar olduğu bildirildi.

Arjantinli motorcu Kevin Benavides, 15 Ocak 2021'de Yanbu ile Suudi Arabistan'ın Cidde kenti arasındaki son etabın sonunda 2021 Dakar Rallisini kazandıktan sonra kazandığı zaferini kutluyor.
MyHeritage ekibine, Hayfa Üniversitesi Ezri Körfez Araştırmaları Merkezi'nde araştırma görevlisi olan ve Facebook hesabında Suudi Arabistan'dan fotoğraflar paylaşan Nirit Ofir eşlik etti. Bir fotoğrafta Suudi sürücü Saleh Al Saif ile poz verdiği görülüyor.

Dakar Rallisi 2009'dan 2019'a kadar Güney Amerika'da düzenlendi ve geçen yıl Suudi Arabistan'a taşındı.

İsrail, İran'da ortak bir tehditle karşı karşıya kaldıkları için son yıllarda güçlenen Suudi Arabistan ve Körfez Arap devletleri ile uzun süredir gizli bağlara sahip olduğu biliniyor.

Başbakan Benjamin Netanyahu'nun 22 Kasım'da Kızıldeniz'deki Neom kentinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Suudi veliaht prens ile görüşeceği bildirildi.

Eylül ayından bu yana İsrail, BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas ile normalleşme anlaşmaları imzaladı ve ABD'li yetkililer Suudi Arabistan ile bir anlaşmanın "kaçınılmaz" olduğunu söyledi. Ancak Suudi yetkililer, İsrail ile Filistinliler arasında bir barış anlaşmasının Yahudi devletinin tanınmasından önce gelmesi gerektiğini söylediler.