İşte Fransa'nın en genç ve ilk eşcinsel başbakanı! Abaya ve entari karşıtı Gabriel Attal kimdir?

İşte Fransa'nın en genç ve ilk eşcinsel başbakanı! Abaya ve entari karşıtı Gabriel Attal kimdir?

Emmanuel Macron’a sadakatiyle bilinen ve bu yüzden 'Macron Boy' olarak anılan Gabriel Attal, Fransa'nın ilk en genç ve eşcinsel başbakanı oldu.

Fransa'da yeni Başbakan Gabriel Attal oldu. Attal, Fransa'nın ilk en genç ve ilk eşcinsel Başbakanı olma unvanına erişti.

4742552-gabriel-attal-secretaire-d-etat-aupres-1200x0-3.webp 

FRANSA'NIN YENİ BAŞBAKANI GABRIEL ATTAL 

Fransa'da Elisabeth Borne’un istifa etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni başbakan olarak 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ı seçti. Attal, modern Fransa tarihinin en genç ve ilk açık kimlikli eşcinsel başbakanı oldu. Bu rekor, daha önce 1984'te Francois Mitterrand tarafından başbakan seçildiğinde 37 yaşında olan Laurent Fabius'a aitti. Attal, Macron’a sadakati nedeniyle “Macron Boy” olarak anılıyor. 

gabriel-attal-appointed-frances-youngest-ever-first-openly-v0-fq-bu-7bj0zbcqlsbcu0kxbwtufqhfveaymxxrullcq.webp

ABAYA VE ENTARİ TARZI ELBİSELERİN LAİKLİĞE AYKIRI OLDUĞUNU SAVUNDU

Gazete Duvar'ın aktardığına göre Attal, bakanlık döneminde 'abaya' tartışması ile gündemdeydi. Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ın, 27 Ağustos'ta abaya ve entari tarzı uzun elbiselerin laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle okullarda giyilmesine müsaade etmeyeceğini açıklaması ülkede yoğun tartışmalara neden olmuştu. Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, 28 Ağustos'ta ülkedeki okullarda giyilmesinin yasaklanacağı abaya ve benzeri uzun elbiseler için "politik bir saldırı aracı" olduğu yorumunu yapmıştı.

tumblr-e0060001cdbe94379f7b7d1c95e6a389-1082e04c-1280.jpg

Attal, eğitim bakanı olarak atandığı dönemde muhalefetin de hedefi olmuştu. Sol muhalefet, özel okullara gittiğini belirterek ve Attal'ı devlet okul sistemi hakkında çok az bilgi sahibi olmakla suçluyordu.

16 Mart 1989’da Hauts-de-Seine’de doğan Attal'ın babası ile annesi, film yapımcısı. Attal, 17 yaşında Sosyalist Parti'ye katıldı. Pandemi sırasında hükümet sözcüsü olarak atandıktan sonra Fransız siyasetinde tanınan bir isim haline geldi