İşte hiç kimsenin satın alamadığı dünyanın en pahalı çikolatası! Yeme de yanında yat...

İşte hiç kimsenin satın alamadığı dünyanın en pahalı çikolatası! Yeme de yanında yat...

Dünyanın en pahalı çikolatası belli oldu. Çikolatanın fiyatıyla ev ve araba almanız bile mümkün olabilir.

Çikolata birçok insanın severek tükettiği, lezzetli, tatlı bir gıdadır. Fazla tüketilmesi zararlı olsa da milyonlarca insan bu yiyeceği severek yemektedir. Çikolata ayrıca ziyaretlerde, hediyelerde de sıkça kullanılan, satışı oldukça yaygın bir yiyecektir. Peki dünyanın en pahalı çikolatasının fiyatını hiç merak ettiniz mi? Bunu duyduğunuzda şok olacaksınız. Çünkü bu çikolatayı almak için bir araba parası ya da bir  ev parası bile harcamanız gerekebilir.

ekran-goruntusu-2023-11-23-210555.png

1.5 MİLYON DOLARLIK ÇİKOLATA

Dünyanın gelmiş geçmiş en pahalı çikolatası 1.5 milyon dolara mal olan Le Chocolat oldu. Bu çikolata kutusunun içinde sadece çikolatalar değil, elmas, safir ve zümrütlerle süslenmiş kolyeler, küpeler, yüzükler ve bilezikler de yer alıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-23-210603.png

MÜCEVHERLERLE DOLU ÇİKOLATA

Gurme çikolatalar Lake Forest Confections'dan, mücevherler ise Simon kuyumcunun kişisel koleksiyonundan. Lake Forest Confections & Simon Jewelers tarafından üretiliyor Le Chocolate Box. Çikolatalar gurme olmasına rağmen, inanılmaz fiyatın nedeni kutuyla birlikte gelen ekstralar tabii. Her bir "Chocolat Box", St. Louis, Missouri'deki Simons Jewelers'ın sahibi Simon Katz'ın lüks ürünlerden oluşan kişisel koleksiyonundan mücevher parçalarıyla birlikte geliyordu. Örnekler arasında sarı ve mavi elmaslar, zümrütler, safirler ve daha fazlasıyla kaplı kolyeler, küpeler, bilezikler ve yüzükler yer alıyordu.

İnanılması zor bir fiyat olsa da, Le Chocolat Box çoğunlukla bir tanıtım gösterisiydi. Simon Jewelers kutunun medyada yarattığı ilgiyi başka bir promosyona dikkat çekmek için kullandı. Noel'den önce satın alınan tüm mücevherler Laker Forest'tan bir kutu gurme çikolata içeriyordu. Willy Wonka'nın kitabından bir sayfa alarak, kutulardan birinde mağaza kredisi olarak 5.000 $ değerinde bir Altın Bilet vardı.

ekran-goruntusu-2023-11-23-210621.png

ALTIN DEĞERİNDE REKLAM

Simons o tatil sezonunda mağazasındaki satışların iki katına çıktığını bildirdi. Satışlardaki artış sadece Le Chocolat Box sayesinde mi gerçekleşti? Simon Katz kutunun önemli bir etken olduğundan emin olduğunu söylüyor.

"Medyadan muazzam bir tepki aldık" diyen Katz, Aralık ayı boyunca insanların mağazaya gelip kutuyu sorduğunu da sözlerine ekledi. Gerçekte kaç tane Le Chocolat Kutusu satıldığından emin değiliz, ancak ağızdan ağıza yayılan reklam altın değerindeydi.