İşte The Economist'in dünyayı ayağa kaldıracak 2024 kapağı! Simpsonlar'ı solladılar

İşte The Economist'in dünyayı ayağa kaldıracak 2024 kapağı! Simpsonlar'ı solladılar

The Economist dergisinin 2024 yılı kapağı gün yüzüne çıktı. Her yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl için de komplo teorileri havada uçuştu.

The Economist dergisi her yıl heyecan ve merakla beklenen kapağını paylaştı. Derginin 2024 kapağında dikkat çeken isimler ve pek çok simge yer alırken, komplo teorileri de bir hayli dikkat çekti.

2015.jpg

The Economist, her yıl yayımladığı kapaklarla dünya gündemine oturuyor. Dergi her yıl paylaştığı kapakla birlikte uçuk kaçık komplo teorilerinin de beraberinde gelmesini sağlıyor. Herkesin dikkatle incelediği kapaklarda önemli mesajlar olduğuna dair bir inanış hakim. Peki, derginin 2024 kapağında kimler ve neler var?

THE ECONOMIST 2024 KAPAĞINDA NELER VAR?

The Economist'in 2024 kapağının odak noktasında ABD'de yapılacak seçimler var. Diğer gelişmeler özellikle ise bu ana konunun etrafına dağıtılmış durumda. Kapakta ABD seçimleri ile ilgili dikkat çeken kısım ise eski ABD Başkanı Donald Trump sorusu.

the-economist-sirlarla-dolu-2024-ka-rliu.webp

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI VE TRUMP

Bununla birlikte nükleer füze kullanımı simgeleyen görseller ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky arasında zamanın daralması da ön plana çıkarılmış vaziyette. Ancak Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşın durumu Trump'a bağlantılanmaya çalışmış.

PARA BİRİMLERİ DÜŞÜŞE Mİ GEÇECEK?

Ekonomik bölümde 2024 yılı için emtialara sıkça yer verilen dergi Kapağında Dolar, Euro, Yen ve Sterlin için düşüş öngörüsü çizilmiş.

ekran-goruntusu-2023-11-14-202359-5-blkv.webp

ÇİN VE ELEKTRİKLİ ARABA PİYASASI

Elektrikli araçlar ve batarya sorunları. Elektrikli araçlar ise özellikle son dönemde dünyayı bu alanda domine eden ve Avrupalı otomobil devlerini zor durumda bırakan Çin tarafına çizilmiş olması dikkat çekti.

İNSAN BEYNİNE İMPLANT

The Economist 2024 kapağında dikkat çeken diğer bir nokta ise yenilenebilir enerjiden üretilen elektrik ve insan beynine bağlanan implantlar oldu. Ancak bu imgede yer verilen çizimin ortasında yer alan göz ise 'gözetim toplumu' mesajı olarak yorumlandı.

ekran-goruntusu-2023-11-15-182729.png

THE ECONOMİST'İN 2023 KAPAĞINDA NELER VARDI?

The Economist'in 2023 yılı kapağında öne çıkanlar ise şöyle yorumlanmıştı; Çin'de ekonomik sorunlar, yapay zekaya ağırlık, Nükleer tehdit, piyasalarda yükseliş, Enerjide yeni dengeler...