İstismarcı papazın fotoğrafı yayınlandı

İstismarcı papazın fotoğrafı yayınlandı

Yunanistan’da 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz etmekle suçlanan papazın fotoğrafı ve kimlik bilgileri kamuoyuyla paylaşıldı.

Yunan basınında yer alan haberlere göre savcılık kararıyla kimlik bilgileri kamuoyuyla paylaşılan 55 yaşındaki papazın 1964 Keratsini doğumlu Nikos Stamatogiannis olduğu ortaya çıktı.

Hakkında tecavüz, çocuk ayartma ve çocuğa yönelik taciz suçlamalarıyla dava açılan papaz tutuklu yargılanacak.Olay, mağdur kız çocuğunun 2018 yılı Nisan ayında Çocuğun Gülümsemesi Vakfı’ndan bir yetkiliye yaşadığı korkunç anları anlatmasıyla ortaya çıkmıştı.

Son yıllarda papazla birlikte yaşayan 12 yaşındaki kızın Bulgar kökenli dul annesi ise verdiği bir demeçte “kızıma yaptıklarından dolayı papazı affedemiyorum’ ifadelerini kullanırken, şunları kaydetmişti:

“Dışarıda çalıştığımda bir gün eve girmiştim. Kızımı sadece iç çamaşırlarıyla, papazı da bir şortla gördüm. Gülüyordu, ancak aklıma kötü bir şey gelmedi. Kızımın tuvalete gittiğini düşündüm. Sorduğumda ise papaz gülmeye devam etti. Ona o kadar çok güveniyordum ki kızıma kötü bir şey yapmış olacağı aklımın ucundan bile geçmedi”.