İsveç ve Finlandiya, NATO’ya katılım protokollerini imzadı

İsveç ve Finlandiya, NATO’ya katılım protokollerini imzadı

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım protokolleri imzalandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bugün Finlandiya, İsveç ve NATO için tarihi bir gün" dedi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO merkezinde önemli bir adım atıldı. İsveç ve Finlandiya'nın üyelik müzakereleri tamamlandı, katılım protokolü imzalandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Finlandiya, İsveç ve NATO için tarihi bir gün. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları Avrupa'da barışa gölge düşürdü. Türkiye'ye yapıcı yaklaşımından dolayı teşekkür ederim. Bugün NATO'nun kapılarının açık olduğunu bir kez daha gösterdik. İki bayrağın daha NATO'da dalgalanmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Memorandum, Finlandiya, İsveç ve Türkiye'nin birlikte çalışmasını sağlayan güçlü bir platform. Terörizme karşı savaş hepimiz için önemli. Bu belge sayesinde daha fazlasını yapabileceğiz."

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ise, "Bu adımı İsveç ile birlikte atmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de, Türkiye ile iyi ve yapıcı ilişkilerimiz var. Türkiye ile daha yakından çalışabileceğiz" dedi.