İtalya eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini yargılanıyor!

İtalya eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini yargılanıyor!

Open Arms'ın kurtardığı 147 göçmeni 19 gün boyunca karaya yanaştırmaması sebebiyle Palermo Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yargılanan Matteo Salvini'nin duruşması bugün görüldü.

Palermo Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski İtalya İçişleri Bakanı ve aşırı sağcı Lig Partisi’nin lideri Matteo Salvini için 2019 Ağustos ayında, Open Arms'ın kurtardığı 147 göçmeni 19 gün boyunca karaya yanaştırmaması sebebiyle insanları alıkoyma ve görevi kötüye kullanma suçlarından yargılanmasını talep etmişti. Bugün gerçekleşen ilk duruşmadan sonra kimlik tespiti, iddianamenin okunması ve evrakların kabulü yapıldı ve ikinci duruşma tarihi olarak 17 Aralık belirlendi.

Richard Gere'in de dinlenecek

 Open Arms gemisine çıkarak göçmenlere yardım malzemesi götürerek dayanışmasını gösteren ABD'li aktör Richard Gere'in de dinlenmesine karar verildi.

Salvini, duruşma sonrası basına "Richard Gere'in benim kötülüğüm hakkında tanıklık etmek için Hollywood'dan gelip katılacağı bir davanın ne kadar ciddi olduğunu söyleyebilir misiniz? Umuyorum ki kısa sürer çünkü ilgilenilmesi gereken daha önemli şeyler var." açıklamasını yaptı.