İtalyan gazetesinin 'Black Friday' manşeti tartışma yarattı

İtalyan gazetesinin 'Black Friday' manşeti tartışma yarattı

İtalya Serie A'nın 15. haftasında Inter ile Roma arasında oynanacak olan önemli maç öncesi, Corriere dello Sport'un manşeti ülkede ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Inter'in Belçikalı forveti Romelu Lukaku ile Roma'nın İngiliz stoperi Chris Smalling'in fotoğraflarını kullanarak, "Black Friday (Kara Cuma)" manşetini atan Corriere dello Sport'a başta iki kulüp olmak üzere pek çok taraftar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Inter kulübü, resmi Twitter hesabından "Her türlü ayrımcılığa her zaman karşıyız ve hep karşı olacağız" ifadeleriyle söz konusu manşete tepki gösterdi.

Roma kulübü ise resmi Twitter hesabından yaptığı ironik paylaşımda, "Hiç kimse: Kesinlikle kimse: Tek bir ruh değil: (bakınız) Corriere dello Sport yazarı" ifadeleriyle ırkçılığa dikkati çekti.

Fiorentina kulübü de söz konusu manşete resmi Twitter hesabından, "Ne diyeceğimizi bilemiyoruz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Corriere dello Sport Direktörü Ivan Zazzaroni ise gazetenin internet sitesinde yankı bulan manşetlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Zazzaroni, "Roberto Perrone'nin harika şekilde kaleme aldığı üzere bu masum bir başlık, içinde zehir bulunan zehirli kişiler tarafından zehirli hale getirilir" ifadesini kullandı.