Jeo Biden, göreve başladı füzeler ardı ardına ateşlendi!

Jeo Biden, göreve başladı füzeler ardı ardına ateşlendi!

Uluslararası haber ajansları fotoğrafları peş peşe geçti, dünya o noktaya kilitlendi. Türkiye'nin yanı başında füzeler ateşlenirken, sıcak görüntülerin seçilmiş ABD Başkanı Biden'ın göreve başlamasından sadece bir gün önce gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

İran Ordusu, ülkenin güneydoğusunda yer alan Umman Denizi kıyısındaki Mekran sahilinde bir kara kuvvetleri tatbikatı başlatlattığı bildirildi.

İran devlet televizyonuna göre, Mekran sahilinde düzenlenen tatbikata; hava indirme, özel kuvvetler ve acil müdahale ekiplerinden oluşan askeri birlikler eşlik etti.

Sıcak görüntülerin ortaya çıktığı tatbikat, ülkenin nükleer programı nedeniyle artan gerilim ve Washington'ın Tahran'a yönelik baskı kampanyasının ortasında, bir dizi tatbikatın sonuncusu olma özelliği gözlerden kaçmadı.

Ordu Genel Komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi tarafından yönetilen tatbikatta, Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Keyumers Haydari ile birlikte diğer üst düzey askeri yetkililer de hazır bulundular.

Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Haydari, Umman Denizi kıyısında düzenlenen tatbikatın temel hedefinin Kara Kuvvetleri'ne bağlı birliklerin hareket kabiliyeti ve hücum gücünü değerlendirmek olduğunu belirtti.

İran Devrim Muhafızları'nın çöl bölgesinde balistik füze tatbikatları yapmasından dört gün sonra gerçekleşen tatbikatın, seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasından sadece bir gün önce gerçekleşmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bugün yemin töreniyle ABD Başkanlığı'nı devralacak olan Joe Biden'ın, İran'a karşı selefi Donald Trump'tan daha az savaş yanlışı bir yaklaşım sergilemesi bekleniyor.

İran, ABD ve İsrail ile gerginliğin yüksek olduğu son günlerde art arda askeri tatbikatlar gerçekleştiriyor. 5 Ocak'ta Simnan eyaletinde yüzlerce insansız hava aracıyla (İHA) saldırı tatbikatı yapıyordu.