Joe Biden, ilk günde müslümanların seyahat yasağını kaldıracak!

Joe Biden, ilk günde müslümanların seyahat yasağını kaldıracak!

Göreve geldiği ilk günde Biden, Müslümanların seyahat yasağını kaldıracak, iklim anlaşmasına yeniden katılacak.

Yeni ABD başkanı, Trump'ın en tartışmalı eylemlerinden bazılarını geri alacak, virüs testlerini genişletmek ve yetkiyi maskelemek için adımlar atacak

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Wilmington, Delaware'deki COVID-19 salgını hakkında konuştu.
ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Wilmington, Delaware'deki COVID-19 salgını hakkında konuşuyor, 
Göreve gelen personel başkanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Joe Biden, başkan olarak ilk saatlerinde selefinin en tartışmalı kararlarından bazılarını geri almak ve şiddetli koronavirüs pandemisini ele almak için idari eylemde bulunmayı planladığını söyledi.

Biden, Kongre'yi beklemeden Donald Trump'ın başkanlığının ardından ülkeyi yeniden yönlendirmek için hızla harekete geçmeye çalışırken, açılış salvosu 10 günlük bir yürütme eyleminin habercisi olacak.


Biden, göreve başlamasının ardından Çarşamba günü, Trump'ın bazı Müslüman çoğunluklu ülkelerden ABD'ye göç kısıtlamasına son verecek, Paris iklim anlaşmasına yeniden katılacak ve federal mülkte ve eyaletler arası seyahat sırasında maske takmayı zorunlu kılacak. Gelmekte olan genelkurmay başkanı Ron Klain, kıdemli personele yaptığı notta, bunlar Biden'in Beyaz Saray'daki ilk gününde gerçekleştireceği yaklaşık bir düzine eylem arasında yer aldığını söyledi.

Protestocular, ABD Başkanı Donald Trump'ın 15 Mayıs 2017'de Seattle'daki federal mahkeme binasının önünde düzenlenen revize seyahat yasağına karşı bir gösteri sırasında işaretler sallıyor ve ilahiler söylüyor.
Klain notta, "Bu idari eylemler, bu krizler karşısında mücadele eden milyonlarca Amerikalıya rahatlama sağlayacak" dedi. "Başkan seçilen Biden, yalnızca Trump yönetiminin en ağır zararlarını tersine çevirmek için değil, aynı zamanda ülkemizi ileriye taşımak için harekete geçecek."

Klain, Perşembe günü özetlediği 1,9 trilyon dolarlık virüs yardım faturası da dahil olmak üzere, Biden'in hedeflerine "tam olarak ulaşılması" için Kongre'nin harekete geçmesini gerektireceğini söyledi. Klain, Biden'in görevdeki ilk gününde milletvekillerine kapsamlı bir göçmenlik reformu tasarısı teklif edeceğini söyledi.


 
Ertesi gün, Perşembe, Klain, Biden'ın okulları ve işletmeleri yeniden açmayı ve virüs testlerini genişletmeyi amaçlayan COVID-19 salgınıyla ilgili emirleri imzalayacağını söyledi. Ertesi gün Cuma günü, pandeminin ekonomik bedelinden muzdarip olanlara ekonomik rahatlama sağlamak için harekete geçilecek.

Klain, önümüzdeki hafta, Biden'ın ceza adaleti reformu, iklim değişikliği ve göçle ilgili ek adımlar atacağını söyledi - Trump'ın politikaları uyarınca ABD-Meksika sınırında ayrılan ailelerin yeniden birleşmesini hızlandırma yönergesi de dahil.

Klain, yasal incelemeyi tamamladıktan sonra daha fazla eylemin ekleneceğini söyledi.


Virginia Ulusal Muhafızlarından bir asker, 16 Ocak 2021'de Washington DC'deki ABD Kongre Binası'nın doğu cephesinde malzemeleri boşalttıktan sonra kiralık bir kamyonun arkasında oturuyor.
Gelen başkanlar, göreve başladıklarında bir dizi idari eylemi imzalamak için geleneksel olarak hızla hareket ederler. Trump da aynısını yaptı, ancak emirlerinin çoğunun mahkemeler tarafından itiraz edildiğini ve hatta reddedildiğini gördü.

Klain, Biden'in benzer sorunlardan muzdarip olmaması gerektiğini savunarak, "bunların arkasındaki hukuk teorisi sağlam temellere dayanıyor ve Başkan için uygun, anayasal bir rolün restorasyonunu temsil ediyor" dedi.