Kamışlı'da ateşkes görüşmeleri başladı, ordu devreye girdi

Kamışlı'da ateşkes görüşmeleri başladı, ordu devreye girdi

Suriye'nin Kamışlı kentinde 3 gündür süren çatışmaların ardından bu sabah ateşkes görüşmeleri başladı. Öte yandan, Kürt güçlerinin havaalanına yönelmesi üzerine ordu da devreye girdi.

Suriye'nin Kamışlı kentindeki Kürt polis gücü Asayiş ile Esad yanlısı Ulusal Savunma Güçleri (NDF) milisleri arasında başlayan çatışmalar 3. gününde.
Nasıl başladığı konusunda tarafların farklı açıklamalar getirdiği çatışmalar, dün de sürdü. Asayiş'in ordu kontrolündeki Kamışlı Havaalanı bölgesine yönelmesi üzerine Suriye ordusu da devreye girdi ve Asayiş mevzilerini vurdu.
Bu sırada, NDF ve Süryani milis gücü Sootooro ve Hamiye el-Cezire, Asayiş'in eline geçen Eş Şebab, Ez Zur, Baas Fırını, El Avice kontrol noktası, El Vahda kontrol noktası ve Hadaya Oteli'ni geri aldı.
Akşamki karşı saldırıda da Ebu Rağab ve Kureyriş kontrol noktaları Sootooro ve Hamiye el-Cezire tarafından ele geçirildi. Bu sayede El Selam Hastanesi ve stadyum çevresinde de Süryani milislerin kontrolü sağlandı.
Bazı kaynaklar, Kamışlı Havaalanı'na Cumhuriyet Muhafızları'nın konuşlandırıldığını öne sürüyor. Suriye ordusuna yakın kaynaklar, Kamışlı'daki çatışmalara YPG ve Suriye ordusunun dahil olmadığını öne sürüyorlar.
Öte yandan bu sabah, ordu ile PYD temsilcileri arasında ateşkes görüşmelerinin başladığı belirtiliyor. Daha önce de ateşkes ilan edilmiş ancak saatler sonra milisler arası çatışmalar tekrar başlamıştı.
Haseke ve Kamışlı'daki etnik ve dini çeşitlilik nedeniyle, kentte başlayan çatışmaların bir Arap-Kürt, Kürt-Süryani çatışmasına dönmesinden endişe ediliyor.