Kanada Ukrayna Uçağında yaşamını yitiren vatandaşlarına…

Kanada Ukrayna Uçağında yaşamını yitiren vatandaşlarına…

Kanada Eriştirme Bakanı Marc Garneau, İran'da düşen Ukrayna uçağında can veren Kanada yurttaşlarının ailelerine hem İran'dan hem de Kanada hükümetinden tazminat sağlanması için çalışma yapıldığını söyledi.

Kanada Eriştirme Bakanı Marc Garneau tertip ettiği medya toplantısında, İran'da Ukrayna Hava Yolları'na (UIA) ait uçağın düşürülmesiyle hayatlarını kaybeden yurttaşlarının ailelerine tazminat ödeneceğini söyledi. Bakan, "İlk önceliğimiz, şu anda bu trajedide yaşamını yitiren 57 Kanadalının ailelerini ve yakınlarını desteklemek. Sevdiklerini geri getiremesek de bu zor vakitlerinde hayatlarını sürdürmelerine yardımcı olmak için tazminat alacaklarından emin olacağız." dedi.

Garneau, İran'ın hala düşürülen UIA uçağının kara kutularını elinde tuttuğunu ve Kanada'ya daha ulaşım desturu verilmediğini de belirtti. Eriştirme Bakanı, "Kara kutular soruşturmaya liderlik eden İran'ın elinde" diye konuştu. Başbakanlığın Meclis Sekreteri Ömer Alghabra da İran'dan tahsil edilmesi tasarılanan tazminatın yanı sıra Ottawa idaresinin de kazadan etkilenenlerin ailelerine ek tazminat sağlamayı aktif olarak araştırdığını duyurdu.

Alghabra, Kanada hükümetinin ailelere ülkelerine geri dönme gayretlerinde yardımcı olmak için vize fiyatlarından feragat edeceği veyahut para iadesi yapmak gibi çeşitli yollar aradığını da ilave etti.