Kanada'daki devasa orman yangını yayılıyor

Kanada'daki devasa orman yangını yayılıyor

Kanada'nın Alberta Eyaleti'ne bağlı Fort McMurray kentinde pazar günü başlayan büyük yangının hızlı bir şekilde yayıldığı belirtiliyor.

Yangının yaşandığı bölgenin sakinlerinin tahliyesi devam ediyor. Yetkililer, bölge sakinlerini tahliye için çalışan bir kurtarma konvoyunun, yangının bir ana yolu etkisi altına alması nedeniyle mahsur kaldığını söyledi. Konvoyun olduğu yerde yoğun duman olduğu ve yolun her iki tarafında da alevlerin yükseldiği belirtiliyor. Konvoyda evlerinden kaçmaya çalışan yüzlerce kişinin bulunduğu bildiriliyor.


Yangının önümüzdeki 24 saat içinde iki kat büyüyeceği öngörülüyor. Yetkililer yangının şu anda New York City’den daha büyük bir alana yayıldığını söylüyor. Yaklaşık 80 bin kişi yangın nedeniyle evlerinden ayrılmış durumda. Bugüne kadar on binlerce kişi havadan kurtarma operasyonlarıyla tahliye edildi. Yangında şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmadı.

Kentte petrol elde edilen katranlı kum sahaları bulunuyor. Bu bölge ise dünyanın en büyük üçüncü petrol rezervlerine sahip. Yangın, ülkedeki petrol üretiminin dörtte bir oranında düşmesine neden oldu. Bu durumun çevre felaketinin yanı sıra Kanada ekonomisine zarar vermesinden de endişe ediliyor.