Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'da

Kasım Süleymani'nin cenazesi İran'da

Amerika Birleşik Devletleri'nin öldürdüğü İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin cenazesi Irak'tan ülkesi İran'a getirildi.

Kasım Süleymani'nin cenazesi bir gün evvel Irak'ta tertip eden merasimin hemen peşinden defnedilmek üzere bugün ülkesi İran'a getirildi. Ahvaz şehrindeki havalimanına gelen siyahlar içindeki binlerce kişi Süleymani'nin cenazesini karşıladı.

İran'da muhafazakârlara yakınlığıyla bilinen "mashreghnews" haber sitesinin, Süleymani'nin ailesinden yapılan yazı izahtan aktardığına göre, İranlı komutan için Tahran Üniversitesinde dini öncü Ali Hamaney'in de katılacağı bir merasim yapılacak. Bu törenin ardından cenaze defnedilmek üzere Süleymani'nin memleketi Kirman'a nakledilecek.

Kasımi'nin yanı sıra hayatını kaybeden Haşdi Şabi komutanı Abdülmehdi el Mühendis ve kafiledeki diğer Haşdi Şabi azaları için ilk tören dün Irak'ın başkenti Bağdat'ta tertip etmişti. Binlerce kişinin katıldığı törende sık sık "Amerika Birleşik Devletleri'ye ölüm" ve "İntikam" sloganları atılmıştı.

Ancak Amerika Birleşik Devletleri'nin tertip ettiği saldırıda yaşamını yitiren Süleymani'nin cenazesinin "Amerikan markası bir pikap" ile taşınması ise sosyal medyada gündem olmuştu. Bir hayli kişi buna reaksiyon göstermişti.