Kate Middleton'un 'kanser' videosu gerçek değil mi?

Prenses Kate Middleton uzun süre sonra ortaya çıkarak bir video paylaşmış ve videoda kanser olduğunu söylemişti. Ancak komplo teorileri devreye girdi ve videonun deep fake olduğu iddia edildi.

Kate Middleton'un yayınladığı ve kanser tedavisi gördüğü açıklanan video gündeme bomba gibi düştü.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164343.png

Uzun süredir ortalıkta görünmeyen Prenses, bu videoyla merakları gidermişti ki komplo teorileri de peşi sıra geldi. Sosyal medya kullanıcıları, yayınlanan görüntünün yapay zeka destekli bir deep fake olduğu da dahil olmak üzere bir dizi komplo teorileri üretmeye başladı.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164337.png

Galler Prensesi Kate Middleton'un ocak ayında karın ameliyatı geçirdiğinden bu yana kameraların önünde gözükmemesi komplo teorisini de beraberinde getirdi.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164350.png

KANSER TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

23 Mart'ta Middleton, Kensington Sarayı tarafından yayınlanan videosunda kanser tedavisi gördüğünü açıklayarak tüm spekülasyonlara son verdi.

 

KATE MIDDLETON VİDEOSU DEEP FAKE Mİ?

Ancak internette, açıklama videosunun "Yapay zeka destekli bir deepfake" olabileceği yönünde yeni komplo teorileri ortaya çıktı.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164107.png

Kate videoda, arka planda kiraz çiçekleri ve nergislerin bulunduğu Windsor Sarayı'nın bahçesindeki bir bankta otururken görünüyor. Siyah beyaz çizgili bir kazak, mavi kot pantolon giyiyor ve saçları açık.

Ancak video mesajı, sosyal medyada yeni komplo teorilerine yol açtı ve görüntülerin "Yapay Zeka destekli bir deepfake" olabileceğini öne sürdü. Hatta bazı kullanıcılar yaprakların veya çimlerin arka planda neden hareket etmediğini sorguladı.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164141.png

GÖRÜNTÜ 7 YIL ÖNCE Mİ ÇEKİLDİ?

Sosyal medya kullanıcıları, Kate Middleton'ın video mesajda giydiği giysilerinin 7 yıl önce çekilen bir YouTube videosunda da üstünde olduğunu fark etti.

Prensesin iki videoda kullandığı saç stilinin de aynı olduğu ve iki videonun da açık alanda bir bahçede kayda alındığı görülüyor.

AFP haber ajansı, bazı sosyal medya kullanıcılarının videonun "dijital olarak manipüle edildiğini" söyleyerek yavaşlatılmış bir versiyonunu da yayınladığını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164201.png

KATE'IN PARMAĞINDAKİ YÜZÜĞÜN GİZEMİ

Bazı kullanıcılar ise Kate'in parmağındaki yüzüğün videoda bir görünüp bir kaybolduğunu iddia etti.

Video mesajının yayınlanmasından birkaç gün önce İngiltere'nin Sun gazetesi, Galler Prensesi'nin bir çiftlik dükkanında kocasının yanında "mutlu, rahat ve sağlıklı" göründüğü fotoğraf ve videoları yayınlamıştı.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164418.png

KATE MIDDLETON DUBLÖR MÜ KULLANDI

Ancak keskin gözlü sosyal medya kullanıcıları, çiftin videosuyla ilgili bir takım sorunlar fark etti, hatta bazıları kadının Kate Middleton'ın dublörü olduğunu iddia etti.

ekran-goruntusu-2024-03-25-164451.png

PRENS WILLIAM VE CHOLMONDELEY İLİŞKİ İDDİASI

Middleton'ın uzun süreli yokluğunda, Prens William ile Cholmondeley Markizi Sarah Rose Hanbury arasında bir ilişki olduğu söylentileri de su yüzüne çıktı. Bu iddialar daha sonra yalanlandı.