Kazakistan'dan Türkiye'ye teşekkür

Kazakistan'dan Türkiye'ye teşekkür

Kazakistan’ın bağımsızlığının 28’inci yıldönümü münasebetiyle Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliğince bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve davetli katıldı. Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı’nın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, SASAM adına Başkan Mesut Emre Karaköse ve Başkan Yardımcısı Cesurhan Taş katılarak Büyükelçiye tebriklerini iletti.

Şentop, resepsiyonda yağtığı konuşmada “Kazakistan’ın sevinci bizim sevincimizdir, kederi bizim kederimizdir. Kazakistan’ın bağımsızlık, istikrar ve kalkınma yolundaki büyük hamlelerini yakından takip ediyor, bundan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Saparbekulı ise Kazakistan'ın bağımsızlığının ardından Türkiye'den her türlü desteği gördüğünü ifade ederek şunları kaydetti:

“Kazakistan, bağımsızlığının ardından kardeş Türkiye’nin her türlü desteğini gördü ve Kazakistan da her zaman Türkiye’nin yanında oldu, olmaya devam edecek.Biz, ayrı ayrı iki devletiz ama tarihi bağlarla geleceğe inşallah tek devlet ve tek millet olarak yürüyeceğiz.”