Koalisyon güçleri, Suriye'nin kuzeyinde terk ettikleri üssü bombaladı

Koalisyon güçleri, Suriye'nin kuzeyinde terk ettikleri üssü bombaladı

Koalisyon güçleri, Suriye kuzeyindeki Kobani yakınlarında bir çimento fabrikasını terk etmeleri ardından buradaki cephaneliği kullanılamaması adına bombaladı.

ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Myles B. Caggins, Twitter açıklamasında, koalisyon personeli ve taktik teçhizatın çekilmesini tabiken F-15 jetlerinin Lafarge çimento fabrikasında yer alan cephane deposunu yok etmek için planlanmış hava saldırıları düzenlediğini belirtti.

Caggins, bu şekilde Kobani'nin güneyinde yer alan söz konusu fabrikadan başkalarının yararlanmasının önüne geçtiklerini söyledi.

ABD liderliğindeki koalisyon güçleri, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlatması ardından Suriye'nin kuzeyinde konuşlanmış olduğu bölgelerden çekilmeyi sürdürüyor. Söz konusu bölgelere, Kürt güçle ile vardıkları anlaşma doğrultusunda Suriye ordusu giriyor.

Söz konusu anlaşma kapsamında Suriye ordusu Menbiç'e girip burada kontrolü eline almıştı. Türk ordusunun da Menbiç yakınlarında mevzilenmiş olmasından dolayı, Rus askeri polisi burada Suriye ve Türk orduları arasında yer alan temas hattında devriye görevi yapmaya başlamıştı.

SPUTNİK