Koçaryan'dan kan donduran itiraf: "Türkiye'yi doğrudan savaşa sokmak için uğraştı"

Koçaryan'dan kan donduran itiraf: "Türkiye'yi doğrudan savaşa sokmak için uğraştı"

Ermenistan'ın ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, "Ermenistan, müzakereleri tıkadı. Hatta Türkiye'yi doğrudan savaşa sokmak için uğraştı, başaramadı" ifadesinde bulundu.

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla 27 Eylül'de başlattığı operasyon kapsamında Ermenistan ordusuna ağır darbe vurduğu biliniyordu. Türk İHA'larının da desteğiyle Dağlık Karabağ'daki kritik noktaları birer birer kaybeden Ermenistan, Rusya'nın öncülüğünde ateşkes anlaşmasını imzalamak zorunda kaldı. Anlaşmaya göre Dağlık Karabağ Azerbaycan'ın kontrolüne geçerken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da eleştiri oklarının hedefi oldu.Tüm bu gelişmeler sıcaklığını korurken, Ermenistan'ın ikinci Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan itiraf gibi bir açıklamada bulunarak dikkatleri üzerine çekti.

 Koçaryan, Ermeni yöneticilerin savaşın başlaması için tüm imkanları sunduğunu belirterek, "Ermenistan, müzakereleri tıkadı. Ermeniler, Türkiye'yi doğrudan savaşa sokmak için uğraştı, başaramadı. Yaptıklarıyla Azerbaycan'a uluslararası meşruiyet kazandırdılar" dedi.