Korkunç rapor: 115 milyon çocuk evlendirildi!

Korkunç rapor: 115 milyon çocuk evlendirildi!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) çocuk yaşta evlenen erkeklere yönelik raporunu yayımladı. Raporda, 15 yaşına basmadan evlendirilen erkek sayısının yaklaşık 115 milyon olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünyada çocuk yaşta evlendirilen erkeklere yönelik ilk kapsamlı raporunu yayımladı. Raporda, 15 yaşına basmadan evlendirilerek istismar edilen erkek sayısının yaklaşık 115 milyon olduğu ifade edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre 82 ülkenin 2007-2017 dönemine ait verilerin incelendiği rapora göre, 15 yaşına basmadan evlendirilen erkeklerin sayısı da 23 milyona yakın.

Raporda Türkiye'ye dair herhangi bir veri yer almazken; UNICEF, bu tip evliliklerin yalnızca kız çocuklarının değil erkek çocuklarının da çocukluklarının çalındığı anlamına geldiğini belirtti.

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, çocuk yaşta evlendirilen erkeklerin, hazır olmamalarına rağmen yetişkinlere ait sorumlulukları almaya zorlandığını söyledi.

Raporda öne çıkan başlıklar şöyle:

-Erken yaşta evlendirilen kız ve erkek çocukların toplam sayısı 765 milyona yakın.

-Çocuk yaşta evlilikler sorunu erkeklere oranla kadınlarda hâlâ daha yaygın. 20-24 yaş aralığındaki 5 genç kadından biri 18'inci doğum gününden önce evlenirken, erkeklerde bu oran 30'da bir.

-Orta Afrika Cumhuriyeti yüzde 28 ile erkeklerde erken evliliklerin en çok görüldüğü ülke. Afrika ülkesini, Nikaragua (yüzde 19) ve Madagaskar (yüzde 13) izliyor.

-Kırsal bölgelerde yaşayan yoksul ailelerin çocukları ile okula gitmeyen ya da eğitimini çok erken yaşta bırakan çocuklar, en büyük risk grubu.