Korona 1 yıl daha bizimle

Korona 1 yıl daha bizimle

Çin’de başlayan ve tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yayılan koronavirüs salgını can almaya, esnafın, fabrikaların ve pek çok sektörün işlerini sekteye uğratmaya devam ederken ABD’li uzmanlardan korkutan bir açıklama geldi.

Korona virüs salgını can almaya devam ederken ABD'li uzmanlar salgından korunabilmek için en az 1 yıl daha maske kullanılması gerektiğini savunuyor. ABD’nin Florida Eyaleti Sağlık Dairesi Genel Sekreteri Scott Rivkees, “Aşı olana kadar, maske takmak bizim yeni normalimiz olacak ve kendimizi buna alıştırmamız ve korunmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Rivkees, “Maske takma gerekliliğinin ne kadar süreceği" sorusuna ise “Eğer daha uzun sürmezse bir yıl” cevabını verdi. Çevrede mücadelesi zor bir virüs olan Covid-19 var oldukça bu tarz önlemlerin alınmasının zorunluluğuna değinen Rivkees, yeni bir aşı bulunana kadar maske takarak insanların hem kendini hem de etrafındakileri virüsten korumuş olacağını belirtti.

12-18 AY DAHA…

Haberde, Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci ve diğer uzmanların da 12 ila 18 ay daha bir aşı yapılamayacağı yönündeki görüşleri paylaşıldı. Florida Sağlık Departmanı verilerine göre, salı günü itibarıyla eyalet genelinde yaklaşık 200 bin kişi teste tabi tutulurken 21 bin 367 pozitif vaka ve 524 ölümün kayıtlara geçtiği öğrenildi. Florida’da 24-26 Nisan tarihlerinde Kovid-19 vaka ve ölüm sayısında zirvenin görülmesi bekleniyor.