Koronavirüs şeytanın işiymiş!

Koronavirüs şeytanın işiymiş!

Çin'in Hubei Eyaleti'nde ortaya çıkan ardından büyük bir paniğe yol açan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını son günlerde Güney Kore'de kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Günlük 800 vaka ile rekor enfekte sayılarına ulaşan Güney Kore'de şu ana kadar toplam 5,621 kişi enfekte olurken 28 kişi hayatını kaybetti. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, haftalık kabine toplantısında, Daegu kenti ve Kuzey Gyeongsang eyaletindeki vakaların hızla artmasından dolayı ülkesinin (Covid-19) karşı "savaş" başlattığını dile getirdi.

Güney Kore'de salgının patlak vermesiyle "Shincheonji Kilisesi" ülke gündemine tekrar oturdu. Ülkede adı bir çok siyasi skandala karışan bu tarikatın toplantısına giden "No. 31 hasta" kodu verilen kadının o gün kilisedekilerin hepsine hastalığı bulaştırdığı ortaya çıktı. 21 Şubat'ta 100 yeni vakanın 85'i aynı tarikatın üyesi.

245 BİNDEN FAZLA MÜRİDİ VAR

Kendisini "mesih" ilan eden Lee Man-hee tarafından 1984'te kurulan ve Güney Kore halkı tarafından "sapkınlar" olarak bilinen tarikatın 245 binden fazla müridi olduğu ayrca Türkiye'de dâhil olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde misyonerlik faaliyetleri gerçekleştirdiği dile getiriliyor.

2,5 milyon nüfuslu dördüncü büyük kent Daegu'da, bir gecede teyitli vakanın 104'ten 204'e fırlaması karşısında Daegu'nun ikinci Wuhan'a dönmesinden endişelenen Güney Kore halkı tarikata karşı kampanya başlattı.

Tepkilerin ardından ayinlerine ara verdiklerini bildiren kilise, kaç müridinin ayinlere dahil olduğunun bilgisini hükümet ile paylaşmadı. Tarikat lideri Lee Man-hee, üyelerin kullandığı sohbet uygulamasına gönderdiği mesajda, "Koronavirüsünün Shincheonji Kilisesi'nin hızla büyümesini engelleme çabası olduğunu ve bunun şeytanlar tarafından gerçekleştirildiği, tüm müritlerin inanç sınavından geçtiğini" dile getirdi.