Kosova dolara karşı TL'yi seçti

Kosova dolara karşı TL'yi seçti

Kosova’da 10 yıldır Türkçe Hukuk Eğitimi veren Balkan Üniversitesi, bu seneki öğrenci ödemelerini dolar yerine Türk Lirası ile almayı kararlaştırdı.

Türkiye’nin Kıbrıs dışında Türkçe Eğitim Hakkının bulunduğu tek AB ülkesi olan Kosova’da, Slovenya kaynaklı Hukuk Fakültesi diploması verdiklerini belirten Balkan Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yalçın Koçak, ‘Türkiye Kırımda da Kosova’da da Türkçe Eğitim Öğretim yapma hakkına sahip. Biz bu hakkı kullanmaya çalışıyoruz. Bu hizmetlerimiz başta YÖK olmak üzere maalesef Türkiye’de çöreklenen çoğu kripto FETÖ kaçkını tarafından engelleniyor. Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başta olmak üzere yetkilileri bu konuda uyarmayı bir görev sayıyorum’ dedi.

Yalçın Koçak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TL çağrısına dikkat çekerek mahkemelerimizin dolarlı kira davalarına bakmamasını, tasarruf hesabı açılmamasını  istedi. Erdoğan’ın bu çağrısına  öncelikle kamu kuruluşlarının uyması gerektiğini belirterek, ‘Biz 6400 dolar olan ücretleri, bu çağrıya uyarak 19 bin 500 TL’ye indirdik. Böylece keskin mücadele verdiğimiz Türkçe Eğitim iddiamız Türk Lirası kullanımı ile devam edecek. Doları yıkalım da YÖK’ün hükümranlığını da yıkalım’ dedi.